Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Το κεφάλι γουρουνιού, η σύρραξη του Ράμος και η κατηγορία Πέπε, η αλλιώς… El Clasico (vids. pics)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Το κεφάλι γουρουνιού, η σύρραξη του Ράμος και η κατηγορία Πέπε, η αλλιώς… El Clasico (vids. pics)

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συναντιούνται ξανά (17:15) για τη La Liga σε ένα ντέρμπι που παραδοσιακά εκτός από αστέρια και τρομερές φάσεις, περιέχει και πολύ... ένταση.

Το Camp Nou μπορεί να μην είναι η σημερινή έδρα για τη γηπεδούχο Μπαρτσελόνα σε ένα El Clasico απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αυτό τίποτα δεν αλλάζει ως προς το ύφος αυτής της σπουδαίας αναμέτρησης.

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι όλων των εποχών, το οποίο έχει πάρει ιδιαίτερη αξία τα τελευταία χρόνια λόγω των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε αυτό, επιστρέφει σήμερα (17:15) για λογαριασμό της 11ης αγωνιστικής της La Liga.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν αποτελούν απλά το ντέρμπι με την ποδοσφαιρική έννοια. Ειδικότερα από το 2010 και μετά έχουν προσφέρει πολλά παραπάνω από απλά καλό ποδόσφαιρο και ένα από αυτά είναι οι εντάσεις. Μαρκαρίσματα για… φυλάκιση, κόκκινες κάρτες και ατελείωτη ένταση και το10.gr παρουσιάζει τις πέντε κορυφαίες εντάσεις σε Clasico.

1) Ο Ράμος εκτός εαυτού

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2010, όταν η Μπαρτσελόνα είχε συντρίψει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 5-0 στην Καταλονία.

Το σκηνικό που άναψε για τα καλά τα αίματα στο ντέρμπι, ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ήδη μπροστά με 5-0.

Ο Μέσι πήρε την μπάλα από την αρχή του κέντρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μέχρι να έρθει ο Σέρχιο Ράμος. Και αυτός δεν κατάφερε να τον κόψει με ποδοσφαιρικό τρόπο, αλλά πιο πολύ με… δολοφονικό.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αντικρίζει την κόκκινη όμως τίποτα δεν τελειώνει εκεί. Ακολουθεί γενικευμένη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο τόσο από τους παίκτες όσο και από τους πάγκους, με τον Ράμος να χτυπάει όποιον βρίσκεται μπροστά του μέχρι να φτάσει στα αποδυτήρια. Κύρια «θύματα» του ο Κάρλες Πουγιόλ και ο νυν τεχνικός της Μπαρτσα, Τσάβι.

2) Το ύπουλο πάτημα του Πέπε

Ξανά πρωταγωνιστής ο Μέσι και ξανά για λόγο που δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα. «Θύτης» σε αυτήν την περίπτωση ο Πέπε. Ένας παίκτης με βαρύ ιστορικό σε τέτοιες ανάλογες συμπεριφορές μέσα στο γήπεδο.

18 Ιανουαρίου 2012 και το El Clasico φιλοξενείται στο Santiago Bernabeu. Ο Μέσι δέχεται μαρκάρισμα από τον Καγεχόν, με τον διαιτητή να σφυρίζει το φάουλ και να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Ισπανό. Την ίδια ώρα ο Πέπε κινείται προς το μέρος του διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί και στο πέρασμα του πατάει ύπουλα τον Μέσι στο χέρι με τις τάπες.

Κανείς άλλος πέρα από τον ίδιο τον Αργεντινό δεν καταλαβαίνει τι έχει γίνει και ο Πέπε την… γλυτώνει.

3) Καθυστερεί ο Γκουαρντιόλα, εκνευρίζεται ο Ρονάλντο

Επιστροφή ξανά στις 19 Νοεμβρίου του 2010 και στο 5-0 της Μπαρτσελόνα. Ακόμη μια σύρραξη σε εκείνο το παιχνίδι, αυτή τη φορά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κρατάει την μπάλα λίγο παραπάνω στα χέρια του ώστε να καθυστερήσει το πλάγιο της Ρεάλ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκνευρίζεται και να τον σπρώχνει.

Ακολουθεί ένταση και… πολλές κάρτες.

4) Το βράδυ του Γουρουνιού

Σεζόν 2002-2003. Η επιστροφή του Λουίς Φίγκο στο Camp Nou ως αντίπαλος και μάλιστα με τη φανέλα της μισητής Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι οπαδοί της Μπάρτσα τον περίμεναν ως προδότη, γιατί αυτός που ήταν αρχηγός τους είχε πει ότι θα  έμενε στη Μπάρτσα ότι κι αν γινότανε, ότι δεν θα υπέγραφε για τον αιώνιο αντίπαλο αν ο Φλορεντίνο Πέρεθ κέρδιζε τις εκλογές στο Σαμαρτίν. Το δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξή του μια μέρα πριν από τις  εκλογές της Ρεάλ. Η υποδοχή του ήταν πολύ τεταμένη.

Πετάχτηκαν πολλά στον Φίγκο , κάθε κόρνερ που έκανε ήταν μαρτύριο γι’ αυτόν, ένα γυάλινο μπουκάλι έπεσε στο γήπεδο μαζί με ένα… κεφάλι γουρουνιού, μια εικόνα που ήταν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας AS στη Μαδρίτη την επόμενη μέρα του Clasico.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ