Η βραδιά του Νι(γκολ)άου

Η βραδιά του Νι(γκολ)άου

Ο Ολυμπιακός έχασε 3-1 από την Μπαρτσελόνα, με τον νεαρό στόπερ να είναι το πρόσωπο του ματς, με αυτογκόλ, λάθη αλλά και το γκολ των Πειραιωτών στο φινάλε

Η ποδοσφαιρική λογική δεν ανατράπηκε στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει «επανάσταση» στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε των πρωταθλητών Ελλάδος με 3-1, αποτέλεσμα που αφήνει τους Πειραιώτες χωρίς βαθμό στον όμιλο αλλά όλοι καταλαβαίνουν που έπαιξε ο Ολυμπιακός και ποια ομάδα αντιμετώπισε.

Η διαφορά δυναμικότητας στο χορτάρι του Καμπ Νου ήταν εμφανής με τον Λεμονή να επιλέγει τετράδα στα μετόπισθεν και τον Οφόε σε ρόλο σέντερ φορ. Διάταξη με 4-5-1 και πρόθεση του Έλληνα τεχνικού να βρει τρόπους και τρεξίματα για να κλείσει τους «διαδρόμους» .

Η βραδιά του Νι(γκολ)άου
Ο Τάκης Λεμονής επέλεξε τη χρησιμοποίηση του Νικολάου στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και ο πιτσιρικάς κεντρικός αμυντικός ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Αναμφίβολα πρόκειται για παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, καθώς ήταν άτυχος με το αυτογκόλ στο 18’ και το φάουλ στον Μέσι στο 61’, αλλά απ’ την άλλη πλευρά θα έχει να λέει για μια ζωή και για το γκολ που πέτυχε στο 89’.

Διπλή «ζώνη» άμυνας και τριάδα στον άξονα
Ο Ολυμπιακός είχε λοιπόν το πλάνο που περίμεναν όλοι, με διπλή «ζώνη» άμυνας πριν την περιοχή του Προτό και τον Οφόε να μαρκάρει και αυτός Στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Το «σκηνικό» ήταν αναμενόμενο αλλά και πάλι δεν ήταν εύκολο για τους Πειραιώτες να περιορίσουν την «παρέα» του Μέσι.

Η «σφαίρα» Ντεουλοφέου
Η Μπάρτσα «κυνήγησε» το γρήγορο γκολ και η επιλογή των Καταλανών ήταν να παίξουν με τον Ντεουλοφέου από τα δεξιά και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετά θέματα απ’ την πλευρά του Κούτρη.

Η Μπάρτσα βρήκε φάσεις για ν’ απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Παουλίνιο, ενώ ο Προτό είχε τρεις καλές αποκρούσεις, η μία εξ αυτών σε τετ α τετ με τον Σουάρες.

Ο ρυθμός πάντως που επέβαλαν ο Μέσι και οι φίλοι του ήταν αναμφίβολα αυτό που όλοι περίμεναν ν’ αντιμετωπίσει η ομάδα του λιμανιού. Και τέτοια τέμπο η αλήθεια είναι δεν μπορεί να τα κοντράρει καμιά ελληνική ομάδα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας του αποψινού αγώνα ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνου στο Τορίνο, κάτι που άλλωστε φάνηκε απ’ το πρώτο…δευτερόλεπτο του ματς.

Οι κόντρες με Οφόε
Ο Ολυμπιακός απ’ την πλευρά του προσπάθησε να βγει σε τρεις φάσεις στην κόντρα με πρωταγωνιστή τον Οφόε, ο οποίος είχε και την καλύτερη στιγμή των πρωταθλητών Ελλάδος στο πρώτο μέρος. Η σωστή αποβολή του Πικέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 42’ έδωσε στον Ολυμπιακό το αριθμητικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας στους Πειραιώτες να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος, τουλάχιστον μέχρι το εξηκοστό λεπτό της αναμέτρησης.

Εφιαλτικό τρίλεπτο
Η εικόνα λοιπόν που παρουσίασαν οι πρωταθλητές στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς βελτιωμένη μέχρι το 60’ αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδος «κατέρρευσε» μέσα σε τρία λεπτά, καθώς Μέσι και Ντιν έκαναν το 3-0.

Ένα λάθος του Νικολάου με αχρείαστο φάουλ επέτρεψε στον Αργεντινό να νικήσει τον Προτό (ο Βέλγος είχε ευθύνη) για να γίνει το 2-0 στο 61’ και τρία λεπτά αργότερα ο Ντιν πέτυχε το τρίτο γκολ των «μπλουγκράνα».

Το «κλειδί»: Η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, από το πρώτο λεπτό του ματς. Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για να χαρακτηρίσει κάποιος την «παρέα» του Μέσι και απλά επικράτησε η λογική.

10άρι: Ο Ντεουλοφέου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπάρτσα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο επιθετικός των Καταλανών προκάλεσε πολλά «ρήγματα» στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής των πρωταθλητών και ο Κούτρης αντιμετώπισε προβλήματα.

Στον πάγκο: Ο Νικολάου ήταν στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών, αλλά είχε δύο κακές στιγμές. Η πρώτη το αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε η Μπαρτσελόνα και η δεύτερη το αχρείαστο φάουλ που έκανε στον Μέσι, με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0 στο 61’.

Γιατί κόουτς; Ο Λεμονής επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1, έχοντας τον Οφόε σε ρόλο σέντερ φορ, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Νικολάου δίπλα στον Μποτία αποδείχθηκε λανθασμένη και το ερώτημα είναι γιατί δεν επέλεξε τον Ένγκελς.

Ο διαιτητής: Κανένα πρόβλημα για τον Σκωτσέζο ρεφ. Ο Κόλουμ ήταν πολύ κοντά σ’ όλες τις φάσεις και οι αποφάσεις του ήταν ορθές. Σωστά απέβαλε τον Πικέ με δύο κίτρινες κάρτες και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς του.

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1

Γήπεδο: Καμπ Νου
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία).
Βοηθοί: Φράνσις Κόνορ, Ντάγκλας Ρος (Σκωτία).
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Τζον Μπίτον, Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Μπουσκέτς (80’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67’ Ράκιτιτς), Παουλίνιο, Μέσι, Ντεουλοφέου (46’ Μασεράνο), Σουάρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ζντίελαρ, Ζιλέ (55’ Τζούρτζεβιτς), Ανδρούτσος, Καρσελά (65’Πάρντο), Οφόε (72’ Φορτούνης).

Γκολ: 18’ Νικολάου (αυτογκόλ), 61’ Μέσι, 64’ Ντιν /89’ Νικολάου

Κάρτες: 11’ Πικέ / 60’ Νικολάου, 90’ Ελαμπντελαουί
Αποβολές: 42’ Πικέ

Live Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ