Της… κακομοίρας στη Βραζιλία

Της… κακομοίρας στη Βραζιλία

Έξι ομάδες δίνουν «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οποιαδήποτε πρόβλεψη φαντάζει (και είναι) παρακινδυνευμένη.

Το πρωτάθλημα στη Βραζιλία πλησιάζει στο τέλος του αλλά τα όσα έχουν γίνει την φετινή σεζόν μάλλον δεν έχουν προηγούμενο στη χώρα της σάμπα.

Με δυο λέξεις, της κακομοίρας. Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, έξι ομάδες είναι για τα καλά στο «κόλπο» για τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Ο Φίλιπ Πετρούσεφ και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ ήρθαν για να (μας) πουν ότι το μπάσκετ αλλάζει

Ναι, καλά διαβάσατε, έξι ομάδες δίνουν «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οποιαδήποτε πρόβλεψη φαντάζει (και είναι) παρακινδυνευμένη.

Ποια είναι η διαφορά που χωρίζει την πρώτη του βαθμολογικού πίνακα, Παλμέιρας με την έκτη Μπραγκαντίνο; Μόλις τέσσερις βαθμοί. Η πρωτοπόρος έχει 63 και η Μπραγκαντίνο 59.

Κι ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν άλλες τέσσερις, γεγονός που έχει ανεβάσει το… θερμόμετρο στα ύψη.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα με την Παλμέιρας είναι ότι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καλύπτοντας ένα μεγάλο χάντικαπ, καθώς κάποια στιγμή στη διάρκεια της χρονιάς βρέθηκε 14 βαθμούς πίσω από την Μποταφόγκο.

Κι όμως έκανε το μεγάλο come back.

Ισοβαθμία στην κορυφή

Όπως προαναφέραμε, την κούρσα οδηγεί αυτή την στιγμή η Παλμέιρας έχοντας συγκεντρώσει 63 βαθμούς αλλά δεν είναι μόνη της στο… ρετιρέ. «Συγκάτοικός» της είναι η Φλαμένγκο που έχει τους ίδιους βαθμούς, αλλά στη διαφορά τερμάτων υπερισχύει η Παλμέιρας καθώς είναι στο +26 ενώ η «Φλα» βρίσκεται στο +17.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κάποιος τι έχει να γίνει στα παιχνίδια που ακολουθούν, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι ομάδες που διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα.

Η Μποταφόγκο και το + 12 που έγινε… αέρας

Είπαμε για τις δύο που «μοιράζονται» την κορυφή, είπαμε για την έκτη της βαθμολογίας αλλά το «γαϊτανάκι» έχει κι άλλα ονόματα.

Μια άλλη ιστορική ομάδα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, η Μποταφόγκο, είναι σε απόσταση «αναπνοής» από Παλμέιρας και Φαλμένγκο, καθώς βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την κορυφή, έχοντας 62.

Και είναι προφανές πως με τρία παιχνίδια ν’ απομένουν η σειρά μπορεί ν’ αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα πριν από οκτώ παιχνίδια είναι αρκετή για να αποδώσει το μέγεθος της «αυτοκαταστροφικής» πορείας της Μποταφόγκο, καθώς η ομάδα του Τικίνιο είχε διαφορά 12 βαθμών και όλοι θεωρούσαν ότι ο τίτλος είχε κριθεί.

Όλα όμως πήγαν… στραβά κι ανάποδα για την Μποταφόγκο και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο τραυματισμός που είχε ο Τικίνιο προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αγωνιστική εικόνα της βραζιλιάνικης ομάδας, καθώς ο έμπειρος στράικερ επέστρεψε αλλά όχι στην κατάσταση που βρίσκονταν.

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία έχει συγκεντρώσει 60 βαθμούς, ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Γκρέμιο με 59.

Η «μάχη» στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι συγκλονιστική και όλοι περιμένουν πως και πως τα τρία τελευταία παιχνίδια που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ