Ο Λοβέρα, το γκολ-τίτλος με τη Ροζάριο Σεντράλ, η οψιόν αγοράς, το 1.500.000 € και ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Λοβέρα, το γκολ-τίτλος με τη Ροζάριο Σεντράλ, η οψιόν αγοράς, το 1.500.000 € και ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Μάξι Λοβέρα αναγεννήθηκε στην Αργεντινή, έδωσε τον τίτλο στη Ροζάριο με δικό του γκολ και η ομάδα του ετοιμάζεται να μονιμοποιήσει την παρουσία του.

Ο Μάξι Λοβέρα πρωταθλητής Αργεντινής. Και σκόρερ του μοναδικού γκολ του «τελικού» του πρωταθλήματος της χώρας του. Ναι, ένας ποδοσφαιριστής που κόστισε στον Ολυμπιακό πάνω από 4.000.000 €, έκρινε τον τίτλο στη χώρα του τάγκο. Και το έκανε με τρόπο εμφατικό. Σκοράροντας ένα καταπληκτικό τέρμα στην αναμέτρηση Πλατένσε-Ροζάριο Σεντράλ, που έκρινε τον τίτλο του Copa de la Liga Profesional de Fútbol.

Ο Λοβέρα ξεκίνε βασικός τα ξημερώματα στο Estadio Único Madre de Ciudades στον τελικό Πλατένσε – Ροζάριο Σεντράλ. Και φρόντισε στο 40ό λεπτό του αγώνα, να πετύχει ένα γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια. Πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο.

Εκανε προσποίηση, ντρίμπλα, ποδιά και με το αριστερό έστειλε την μπάλα εκεί που ο γκολκίπερ της Πλατένσε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αντιδράσει. Αυτό το 1-0, έμελε να είναι και το τελικό σκορ. Με τον Λοβέρα να γράφει ιστορία.

Οδηγώντας την ομάδα της περιοχής του και στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, σε ακόμη έναν τίτλο (σ.σ. είχε κατακτήσει και το Κύπελλο το 2018).

Ο Λοβέρα παραχωρήθηκε δανεικός στη Ροζάριο στις 16 Αυγούστου. Με τους Αργεντινούς να δίνουν μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στην 4άδα του πρωταθλήματος της Zona A και να κερδίζουν τελικά την θέση θέση, στην ισοβαθμία με την Ιντεπεντιέντε.

Ο 24χρονος (09/03/1999) μεσοεπιθετικός κέρδισε γρήγορα θέση και ρόλο στα πλάνα του προπονητή του θρυλικού προπονητή Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο. Και στον τελικό, ήταν εκείνος που καθόρισε τον τίτλο. Καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον του. Φτάνοντας τις 11 συμμετοχές σε αυτό το διάστημα και τα 2 γκολ.

Η πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν πως η Ροζάριο Σεντράλ έχει αποφασίσει να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιο του Λοβέρα. Από την Αργεντινή προκύπτει πως η οψιόν αγοράς του Αργεντινού φτάνει το 1.500.000 €. Και όλα δείχνουν ότι θα ενεργοποιηθεί. Καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νέοι πρωταθλητές Αργεντινής έχουν προτάσεις με τριπλάσια χρήματα για να τον παραχωρήσουν, είτε στη Βραζιλία είτε (κυρίως) σε… εξωτικές χώρες.

Οπως και να έχει, με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Λοβέρα λογικά θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές των τελευταίων χρόνων για τους Ερυθρόλευκους. Ενας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Που, αν και πήρε πολλές ευκαιρίες και έλαβε μεγάλη εμπιστοσύνη -ειδικά από τον Πέδρο Μαρτίνς- δεν κατάφερε να δείξει ότι μπορεί να σταθεί. Ουσιαστικά δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Ευρώπη. Και κανείς δεν κατάλαβε ποτέ ποια είναι η «καλή» του θέση.

Από το καλοκαίρι του 2019, όταν και αποκτήθηκε, με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε 36 αγώνες όλων των διοργανώσεων, έχοντας συνολικά 2 γκολ και 5 ασίστ. Πέρασε τρεις περιόδους ως δανεισμός σε Ράσινγκ Κλαμπ, Ομόνοια και Ιωνικό και πλέον φαίνεται ότι ο 4ος δανεισμός του, θα είναι και ο τελευταίος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ