«The Best»: Κορυφαίος προπονητής ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σάρωσε η Σίτι στην ενδεκάδα (pics)

«The Best»: Κορυφαίος προπονητής ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σάρωσε η Σίτι στην ενδεκάδα (pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2023, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κυριαρχεί στα βραβεία «The Best».

Τα ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2022/23 (Champions League, Premier League, FA Cup), χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή για το 2023 στον «αρχιτέκτονα» των «πολιτών» Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κυριάρχησε στα βραβεία FIFA The Best.

Ο Καταλανός τεχνικός, που επικράτησε των Σιμόνε Ιντσάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αφιέρωσε αυτό το πολύ σπουδαίο ατομικό βραβείο στην ομάδα του και τους άμεσους συνεργάτες του στη Σίτι.

Διαβάστε επίσης: Μια επικίνδυνη κατάσταση, μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Φεράν Σοριάνο και με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή.

Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου μου αλλά και από μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Ήταν ευχαρίστηση να ζω μαζί τους τα τελευταία χρόνια…» τόνισε ο Γκουαρδιόλα.

 Έξι παίκτες της Σίτι στην κορυφαία ενδεκάδα

Απόλυτη κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι και στην κορυφαία ενδεκάδα των βραβείων FIFA The Best για το 2023 καθώς μέτρησε όχι έναν και δύο, αλλά συνολικά έξι ποδοσφαιριστές της στην καλύτερη «μεικτή» ομάδα της χρονιάς που έφυγε.

Μαζί με τους 6 σταρ του Πεπ Γκουαρδιόλα (Στόουνς, Γουόκερ, Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ), ψηφίστηκαν ακόμα οι Κουρτουά, Μπέλινγχαμ, Μπαπέ, Μέσι και Βινίσιους.

Αναλυτικά οι επιλογές της FIFA για την κορυφαία ενδεκάδα του 2023:

-Τερματοφύλακας: Τιμπό Κουρτουά

-Αμυντικοί: Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας

-Μέσοι: Μπερνάρντο Σίλβα, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Κέβιν Ντε Μπρόινε

-Επιθετικοί: Έρλινγκ Χάλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Βινίσιους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ