Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο για μύθους του ποδοσφαίρου

Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο για μύθους του ποδοσφαίρου

Μια νέα διοργάνωση είναι στα σκαριά και θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι στην Αγγλία

Παγκόσμιο Κύπελλο αποκλειστικά για τους μύθους του ποδοσφαίρου. Μια νέα διοργάνωση είναι στα σκαριά και θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι στην Αγγλία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι οκτώ χώρες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο -Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ουρουγουάη- ενώ οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι ηλικίας 35 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διεξαχθούν επτά αγώνες στο ίδιο γήπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας στις αρχές Ιουνίου.

Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση είναι η Elite Players Group (EPG), ένα γκρουπ από πρώην κορυφαίους ποδοσφαιριστές και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού και ένωσαν πέρυσι τις δυνάμεις τους.

Όλα τα δεδομένα της διοργάνωσης

Εκτός από την ηλικία (+35) οι παίκτες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι πρώην διεθνείς ή να έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον σε 100 παιχνίδια σε κορυφαίο πρωτάθλημα.

Οι αρχηγοί κάθε ομάδας είναι επίσης ιδρυτές της EPG. Σύμφωνα με την «Ντέιλι Μέιλ» αυτοί είναι οι Στηβ ΜακΜάναμαν (Αγγλία), Εστέμπαν Καμπιάσο (Αργεντινή), Εμερσον (Βραζιλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Κέβιν Κούρανι (Γερμανία), Ματεράτσι (Ιταλία), Σαλγάδο (Ισπανία) και Λουγκάνο (Ουρουγουάη).

Μεταξύ των παικτών που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τους δούμε να αγωνίζονται είναι οι Κακά, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο, Καναβάρο, Ασλεϊ Κόουλ, Τζο Κόουλ, Ρίο Φέρντιναντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ρόμπι Φάουλερ, Ερνάν Κρέσπο, Σαμπαλέτα, Οζίλ, Κεντίρα, Νταβίντ Βίγια, Κάρλες Πουγιόλ, Φραντσέσκο Τότι.

Τα παιχνίδια του EPG Cup θα έχουν διάρκεια 70 λεπτών. Οι προημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 4 και 5 Ιουνίου, οι ημιτελικοί για τις 8 Ιουνίου και ο τελικός για τις 11 Ιουνίου.

Οι διοργανωτές επέλεξαν σκόπιμα το παράθυρο μεταξύ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ την 1η Ιουνίου και την έναρξη των αγώνων του Euro 2024 στις 14 Ιουνίου και θεωρούν πως μπορούν να έχουν όλα τα logistics στη θέση τους παρά το γεγονός ότι απομένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες για να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ