Τι αποκάλυψε ο Τσέφεριν για Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και European Super League

Τι αποκάλυψε ο Τσέφεριν για Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και European Super League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στην «Telegraph», για το νέο Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και την European Super League.

Νέο Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με 32 ομάδες, Super League: οι τρεις διοργανώσεις, με τρεις διαφορετικούς διοργανωτές, ήταν το θέμα μιας μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην αγγλική εφημερίδα Telegraph.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι ένας από τους λόγους που απέκλεισε το ενδεχόμενο ο τελικός του Champions League να γίνει εκτός Ευρώπης ήταν ακριβώς η αντίδραση στην υπόθεση της Super League: «Οι οπαδοί έχουν δείξει τόσο πολύ σεβασμό για το ποδόσφαιρο που δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο απέναντί τους».

Διαβάστε επίσης: Το νέο προφίλ και η αναβάθμιση

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τον περασμένο Δεκέμβριο, προκάλεσε αναταραχή στην UEFA, καθώς έκρινε τους κανονισμούς της ως προς τις διοργανώσεις τουρνουά «καταχρηστικούς».

«Το δελτίο Τύπου ήταν παραπλανητικό. Δεν υπάρχει τίποτα στην απόφαση του Δικαστηρίου που να δείχνει κατάχρηση του μονοπωλίου μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο και παραπονεθήκαμε στο Δικαστήριο, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις το πρώτο αποτέλεσμα».

Έχοντας χρόνο να μελετήσει ολόκληρη την απόφαση, ο Σλοβένος αξιωματούχος απεφάνθη ότι «δεν είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι πως όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα το απέρριψε. Κανένα δικαστήριο δεν θα μπορούσε να αναγκάσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου να συμμετάσχει σε αυτόν τον ανόητο διαγωνισμό. Κανείς. Εξακολουθώ να επιμένω ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, γιατί θα είχε καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Και δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα το επιτρέψει κανείς στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να αγοράσεις ποδόσφαιρο».

Ο πρόεδρος της UEFA δεν φοβάται ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την απόφαση ως μοχλό στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία δεν μπορεί πλέον να εμποδίζει αυθαίρετα τις αποσχισθείσες διοργανώσεις, και έχει υποσχεθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία πρωτοβουλία που εμποδίζει τις ομάδες να προκριθούν στο Champions League με βάση μόνο εθνικά αποτελέσματα.

Εν όψει της έναρξης της νέας διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, η οποία θα εγγυάται σε κάθε σύλλογο τουλάχιστον 8 αγώνες σε έναν όμιλο με βάση το «ελβετικό μοντέλο», πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι το νέο σύστημα του Champions League ήρθε για να μείνει. Δεν σχεδιάζουμε τίποτα περισσότερο. Και δεν θα το κάνουμε γιατί πλέον ο φόρτος εργασίας των παικτών και όλα τα άλλα είναι στα όρια».

Αυτή η επιβάρυνση έχει επίσης επιδεινωθεί από το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA με 32 ομάδες το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, από την επόμενη χρονιά. «Ήμουν κατά της πρότασης να διοργανώνεται κάθε χρόνο. Γιατί δεν έχει νόημα. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα ούτε κάθε τέσσερα χρόνια. Αλλά οι ομάδες το θέλουν», είπε ο Τσέφεριν.

Απορρίπτοντας την απειλή του νέου τουρνουά για την κυριαρχία της ναυαρχίδας του διοργάνωσης, ο Τσέφεριν κατέληξε: «Το Champions League είναι το Champions League και θα παραμείνει το Champions League. Ένα τουρνουά κάθε τέσσερα χρόνια δεν με ανησυχεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ