Το Κατάρ «λύγισε» το Ιράν των Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου (3-2)

Το Κατάρ «λύγισε» το Ιράν των Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου (3-2)

Το Κατάρ νίκησε με 3-2 το Ιράν και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου όπου περίμενε ήδη η Ιορδανία. Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Χατζισαφί, στον πάγκο έμεινε ο Ανσαριφάρντ.

Το Κατάρ, νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ασίας το 2019, «λύγισε» το Ιράν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, επικρατώντας με 3-2 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο « Al Thumama Stadium» της Ντόχα και το Σάββατο (10/2) θα έχει τη ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο σερί τρόπαιό του, στο «Lusail Stadium» απέναντι στην «πρωτάρα» Ιορδανία.

Το Ιράν, που για πολλούς ήταν το απόλυτο φαβορί του εφετινού τουρνουά, μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με το γκολ του Αζμούν. Ο Αμπντουσαλάμ στο 17’ έφερε το ματς στα ίσα για το Κατάρ, ενώ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Αφίφ στο 43’ έδωσε το προβάδισμα στους Καταριανούς.

Διαβάστε επίσης: Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια, το «μπράβο σε όλους» και η εγκάρδια συνομιλία με τον Κίβου

Το Ιράν ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με το εύστοχο πέναλτι του Τζαχανμπάκς στο 51’ κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει… ανατροπή στην ανατροπή, όμως ο τελευταίος λόγος άνηκε στο Κατάρ.

Ο Αλμοέζ Αλί της Αλ-Ντουχαΐλ με ωραία κίνηση κι εκτέλεση σημείωσε στο 82’ το νικητήριο τέρμα, που έστειλε το Κατάρ στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/2), ενώ το Ιράν ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Χαλιλζαντέχ στο 90’+2’.

Ο Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ ήταν στο βασικό σχήμα του Ιράν κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο απ’ τον Μοχαμαντί, ενώ αντίθετα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ του Άρη δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου απ’ τον τεχνικό των Ιρανών, Αμίρ Γκαλενοέι.

Χθες (6/2) η Ιορδανία κέρδισε τη Νότια Κορέα με 2-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ασίας στο στάδιο «Ahmed bin Ali» -παρουσία 42.850 θεατών- φτάνοντας στον τελικό για πρώτη φορά. Ο Γιαζάν Αλ Ναϊμάτ περνώντας τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Νότιας Κορέας, άνοιξε στο 53ο λεπτό το σκορ για την ομάδα της Μέσης Ανατολής, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση.

Ο Μούσα Αλ Ταμαρί ήταν εκείνος που διαμόρφωσε στο 63ο λεπτό το τελικό σκορ, με ένα συγκλονιστικό σόλο κι εξαιρετικό τελείωμα. Η Νότια Κορέα ήταν συνηθισμένη να σκοράρει αργά στο τουρνουά, αλλά δεν υπήρξε «επιστροφή» αυτή τη φορά, καθώς η Ιορδανία την κράτησε μακριά από την εστία της, κλείνοντας τη θέση της στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ