Η Stoiximan Super League στέλνει το μήνυμα:  «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί»

Η Stoiximan Super League στέλνει το μήνυμα: «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί»

H 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφιερώθηκε στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, ενώ ένας παίκτης κάθε ομάδας έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

 

H Stoiximan από κοινού με τη Stoiximan Super League, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (15 Φεβρουαρίου), αφιέρωσαν την 23η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού για τη νόσο.

Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, όλοι οι παίκτες των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος φορούσαν μπλουζάκια με κεντρικό μήνυμα «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί», υπενθυμίζοντας έτσι ότι η ασθένεια μπορεί να νικηθεί, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» και το «Be My Hero», Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, πιστοποιημένο συνεργάτη του Πανεπιστημίου Πατρών στην εγγραφή Εθελοντών Δοτών, το έργο των οποίων βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας.

Παναθηναϊκός – Λαμία: To «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν ένα από τα συνολικά επτά γήπεδα της Stoiximan Super League, από τα οποία εστάλη το μήνυμα της αντιμετώπισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Φωτό από το ματς Παναθηναϊκού – Λαμίας.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των παιδικών καρκίνων αφορά διαταραχές του αίματος, μια ακόμα συμπληρωματική δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με την Be my Hero. Ένας παίκτης από κάθε ομάδα του Πρωταθλήματος, έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, ακολουθώντας την προβλεπόμενη επιστημονική διαδικασία (δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

Κυριάκος Κιβρακίδης: Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Κυριάκος Κιβρακίδης, γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών

Στόχος της δράσης ήταν η εξοικείωση του φίλαθλου κοινού με τη διαδικασία -η οποία είναι απολύτως ανώδυνη και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 4 μόλις λεπτά– αλλά και η παρακίνησή του να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, στον εξωτερικό χώρο δύο γηπέδων της Stoiximan Super League λειτούργησε ειδικό stand ενημέρωσης του Be my Hero που έδινε την δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούσαν, να γίνουν επί τόπου εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η Κική Λεγάκη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της “Be my Hero”, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ, που σε αυτόν τον μεγάλο “αγώνα” για να νικηθεί ο παιδικός καρκίνος είμαστε στην ίδια ομάδα με σπουδαίους συμπαίκτες, όπως η Superleague και η Stoiximan. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φτάσει ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την ασθένεια, σε όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να αποτελέσουν τους αυριανούς “ήρωες” των παιδιών αυτών».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, Πρόεδρος της Super League,  δήλωσε: «Η Stoiximan Super League στηρίζει διαχρονικά το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ»  και της «ΛΑΜΨΗΣ” έμπρακτα, τόσο με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και με υλική αρωγή. Φέτος, συνεργαζόμαστε και με τον οργανισμό “BE MY HERO”, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας».

Η Ιωάννα Κοζαδίνου, Corporate Responsibility Senior Manager της Stoiximan, δήλωσε σχετικά: «Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να τιμήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της νόσου. Ως Stoiximan, αναλαμβάνουμε δράση, ευαισθητοποιώντας το φίλαθλο κοινό και πραγματοποιώντας ενέργειες στήριξης των παιδιών που δοκιμάζονται.»

Γιάννης Φετφατζίδης: Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Φετφατζίδης, γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ