Ινφαντίνο: «Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες»

Ινφαντίνο: «Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες»

Την αντίθεσή του προς τον κανονισμό της μπλε κάρτας εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είναι εντελώς αντίθεση στην πρόταση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) για τις αποκαλούμενες «μπλε κάρτες» και πρόσθεσε πως αγνοούσε τη συγκεκριμένη ιδέα, πριν αυτή προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πρόταση του IFAB (σ.σ. το διεθνές όργανο που εγκρίνει όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου) να συμπεριληφθούν στους κανονισμούς οι «μπλε κάρτες», οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους διαιτητές να αποβάλουν παίκτες για δέκα λεπτά λόγω διαφωνίας ή κυνικών φάουλ, συζητήθηκε με τη FIFA στην ετήσια γενική συνέλευση του IFAB στη Σκωτία.

«Δεν θα χρησιμοποιηθούν μπλε κάρτες σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει για μας» δήλωσε ο Ινφαντίνο κατά την άφιξή του στη συνέλευση του IFAB στη Σκωτία και συμπλήρωσε:

«Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες. Δεν γνώριζα αυτό το θέμα – ως ο πρόεδρος της FIFA. Νομίζω ότι η FIFA έχει λόγο στο IFAB. Εάν θέλετε έναν τίτλο, «είναι κόκκινη κάρτα στην μπλε κάρτα». Είμαστε πάντα ανοιχτοί να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις. Αλλά μόλις το δεις, πρέπει επίσης να προστατέψεις την ουσία και την παράδοση του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει μπλε κάρτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ