Η ανατρεπτική πρόταση του Ινφαντίνο για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα

Η ανατρεπτική πρόταση του Ινφαντίνο για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα

Ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πρότεινε ένα πολύ αυστηρό μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθούν τα ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε θέση σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς στα γήπεδα οι έγχρωμοι ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με αφορμή τα ρατσιστικά περιστατικά χθες Σάββατο (20/1) σε Ούντινε εναντίον του Γάλλου τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας και της Μίλαν Μάικ Μενιάν, και στο Σέφιλντ κατά του ποδοσφαιριστή της Κόβενρτι Κέισι Πάλμερ, σχολίασε σχετικά στα social media, κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα επιβολής αυστηρών ποινών, ενώ πρότεινε  μέχρι και ήττα στα χαρτιά για τις ομάδες που οι οπαδοί της προχωράνε σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Τσικίνιο: Ένας «box-to-box» μέσος στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού (pic, vid)

«Τα γεγονότα του Σαββάτου στο Ούντινε και στο Σέφιλντ είναι απολύτως αποκρουστικά και εντελώς απαράδεκτα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης, στο ποδόσφαιρο καθώς και στην κοινωνία.

Οι παίκτες που επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη το Σάββατο έχουν την πλήρη υποστήριξή μου. Είναι απαραίτητο να δράσουν ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι,ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου.

Εκτός από τη διαδικασία των τριών φάσεων (διακοπή του αγώνα, δεύτερη διακοπή του αγώνα, ακύρωση αγώνα), πρέπει να επιβληθεί η ήττα στα χαρτιά για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν γίνει πρωταγωνιστές πράξεων ρατσιστικού χαρακτήρα – προκαλώντας έτσι την ακύρωση του αγώνα – όπως ακριβώς πρέπει να εφαρμοστούν απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα σε όλους αυτούς και να απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε όσους διαπράττουν ρατσιστικές πράξεις.

Η FIFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνουν πλήρη αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και κάθε άλλης μορφής διάκρισης. Μια για πάντα: όχι στον ρατσισμό! Όχι σε κάθε μορφή διάκρισης!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ