Elite διαιτητές στην Κροατία για τα ντέρμπι τίτλου

Elite διαιτητές στην Κροατία για τα ντέρμπι τίτλου

Τα VARleaks και οι κακές διαιτησίες ανάγκασαν την κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πάρει Elite διαιτητές Champions League για τα ματς που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο στην HNL.

Όταν θες όλα γίνονται! Η κροατική ποδοσφαιρική συμφώνησε ότι όλα τα ντέρμπι μεταξύ των μεγαλύτερων κροατικών συλλόγων στην κούρσα του τίτλου της φετινής σεζόν θα διευθύνονται από διαιτητές elite από το Champions League, όπως αποκάλυψε η Večernji list.

Μετά τη διαρροή ηχογραφήσεων της επικοινωνίας του VAR με τους διαιτητές πολλών αγώνων της κροατικής λίγκας προκλήθηκε χάος από τις αντιδράσεις σε όλη την Κροατία.

Διαβάστε επίσης: Η Εφές, το τρελό σερί των 83 αγώνων στην Ευρωλίγκα και η Βίρτους

Για να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι ιστορίες στο μέλλον, η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να ιδρύσει ένα τριμελές ανεξάρτητο όργανο που θα ασχολείται λεπτομερώς με τη διαιτησία και το VAR στην HNL. Ο Πρόεδρος Lada Rojc, καθώς και ο Miro Grgić, αλλά και ο Darko Čeferin, κάποτε από τους καλύτερους διαιτητές στην Ευρώπη, θα συμμετάσχουν σε αυτήν την επιτροπή.

Το κροατικό ποδόσφαιρο κλονίστηκε άσχημα από την υπόθεση «VARleaks», όπου ακόμη και η ελάχιστη εμπιστοσύνη των συλλόγων στον διαιτητικό οργανισμό εξαφανίστηκε. Όλα αυτά οδήγησαν σε αλλαγές στην κεφαλή της διαιτητικής επιτροπής, απειλές, υβριστικά πανό στις εξέδρες και αναταραχή στο κροατικό ποδόσφαιρο.

«Οι εκδοχές του τι πραγματικά συνέβη στις ηχογραφήσεις, είτε ήταν μονταρισμένες είτε όχι, δεν φαίνεται να έχουν πλέον σημασία, γιατί προφανώς κάτι έπρεπε να αλλάξει με τους άνδρες με τα μαύρα στο γήπεδο και στην αίθουσα VAR», όπως γράφει η «Βέτσερνι Λιστ».

Όπως έμαθε η Sportske Novosti, από πηγές προσκείμενες στην Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προχωρούν μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τους διαιτητές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ειδικά στα ντέρμπι.

Έτσι, ως το τέλος της σεζόν, οι αγώνες μεταξύ Ντιναμό, Ριέκα και Χάιντουκ θα διευθύνονται από επίλεκτους διαιτητές του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα πρέπει να αφαιρέσει κάθε αμφιβολία για τη διαιτησία αυτών των αγώνων.

Η HNS δημιούργησε επίσης μια ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ανάλυση αμφισβητούμενων καταστάσεων από ηχογραφήσεις VAR που εμφανίστηκαν στο κοινό τις τελευταίες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικητές του φετινού πρωταθλητή HNL θα έχουν διαιτητές που δεν είναι δηλητηριασμένοι από το ταραγμένο κροατικό ποδόσφαιρο», επισημαίνει η «Βέτσερνι».

Ο πρόεδρος της HNS, Marijan Kustić, δήλωσε με αφορμή τη συγκρότηση της επιτροπής:

«Είναι δική μας ευθύνη να διευκρινίσουμε πλήρως όλες τις αμφισβητούμενες καταστάσεις από την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίστηκαν δημόσια την περασμένη εβδομάδα. Καταλήξαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν ανεξάρτητο φορέα, στον οποίο έχουμε διορίσει κορυφαίους εμπειρογνώμονες.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin, ο οποίος εξέφρασε την κατανόηση για αυτήν την κατάσταση, και η UEFA μας σύστησε μια από τις μεγαλύτερες αρχές της σε αυτόν τον τομέα, τον Darko Čeferin, ο οποίος μοιράζεται μόνο το επώνυμό του με τον Πρόεδρο της UEFA, όχι οικογενειακούς δεσμούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου από το NHS που μας επέτρεψαν να συμφωνήσουμε με τον Darko να συμμετάσχει σε αυτήν την επιτροπή, και ευχαριστώ τον Lada, τον Mirο και τον Darko που αποδέχτηκαν αυτό το υπεύθυνο έργο και είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία τους θα μας επιτρέψει να ποιοτικές περαιτέρω αποφάσεις.

Εκτός από τον Τσέφεριν, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν έχει σχέση με τον πρόεδρο της UEFA, η Κροατική Football League σύντομα θα «προσλάβει» και άλλα αξιόλογα ονόματα διαιτητών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Sportski novosti:

«Η HNS κατάφερε να κανονίσει την εμπλοκή των διαιτητών από τη λίστα ελίτ της UEFA για τα εναπομείναντα ντέρμπι τίτλου της HNL μέχρι το τέλος της σεζόν! Έτσι, στους αγώνες Hajduk – Dinamo (30.03.) στο Poljud και Rijeka – Hajduk (06.04.) και Rijeka – Dinamo (04.05.) στο Rujevica, θα παρακολουθήσουμε πώς αποδίδουν δικαιοσύνη καταξιωμένοι Ευρωπαίοι διαιτητές.

Επί του παρόντος, τρεις διαιτητές από την πρώην Γιουγκοσλαβία βρίσκονται στη λίστα ελίτ: Irfan Peljto (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Slavko Vinčić (Σλοβενία) και Srđan Jovanović (Σερβία). Ίσως αυτή η τριάδα επιλεγεί για τα υπόλοιπα τρία ντέρμπι. Ή ίσως κάποιος από την άλλη πλευρά της Αδριατικής…», καταλήγει η κροατική αθλητική εφημερίδα. Κάτι μας θυμίζει όλο αυτό…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ