Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της u-19 Μπάγερν, το δίδυμο με τα 15 γκολ και  η Youth League μεταγραφή των 4,5 εκατ ευρώ (vids)

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της u-19 Μπάγερν, το δίδυμο με τα 15 γκολ και η Youth League μεταγραφή των 4,5 εκατ ευρώ (vids)

Αυτή την Μπάγερν θέλει να αποκλείσει σήμερα μέσα στο Μόναχο ο Ολυμπιακός.

Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία των τμημάτων υποδομής των ελληνικών clubs έφτασε. Ο Ολυμπιακός του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου γίνεται σε λίγη ώρα στο Μόναχο (17.00) η πρώτη ομάδα μας που αγωνίζεται στους προημιτελικούς του Youth League και φλερτάρει με την απόλυτη πρόκληση. Να μπορέσει να αποκλείσει κοτζάμ Μπάγερν –μέσα στο ίδιο της, το σπίτι- από το final 4 της διοργάνωσης.

Τι σημαίνει Μπάγερν Μονάχου u-19; Οι περισσότεροι βγάζουν τα συμπεράσματα τους μόνο από το όνομα. Ένας ποδοσφαιρικός κολοσσός οι Βαυαροί, brand ανάμεσα στα 5-6 σημαντικότερα της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή όμως και μια «μηχανή» παραγωγής κορυφαίων ποδοσφαιριστών με τη συγκεκριμένη φουρνιά που κρατά στα χέρια του, ο Ρενέ Μάριτς να έχει ήδη κάνει το πρώτο «μπαμ». Ουσιαστικά από την κόκκινη και λευκή φανέλα της ξεπηδά, η πιο χαρισματική νέα γενιά του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Εκείνη που πέρσι κατέκτησε διαδοχικά το πρωτάθλημα Ευρώπης αλλά και το Mundial u-17.

To Euro που έγινε στην Ουγγαρία τον περασμένο Μάη και το Mundial που φιλοξένησε τον Νοέμβρη η Ινδονησία. Τα πήραν όλα και έφυγαν οι Γερμανοί κερδίζοντας και στους δύο τελικούς την αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας. Πόσοι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν ήταν στο ρόστερ τους; Ο πορτιέρο Μαξ Σμιτ. Ο αριστερός μπακ, Μαξιμίλιαν Χένινγκ. Ο μέσος Κουρτ Ρέγκερ. Και ο φοβερός και τρομερός φορ, Ρόμπερτ Ράμσκακ που ήδη τον άρπαξε η Λειψία (ως ελεύθερο) και που φέτος στο Youth League, κάνει θραύση έχοντας σκοράρει 8 γκολ: Ένα περισσότερο από τον 17χρονο Ισπανό μέσο, Χαβιέρ Φερνάντεζ.

Κανείς εξ αυτών πάντως δεν θεωρείται το Νο1 ταλέντο αυτής της φουρνιάς. Ο τίτλος αυτός, εντοπίζεται πλάι στο όνομα του 18χρονου Κροάτη μέσου, Λόβρο Ζβόναρεκ που σύμφωνα με το σχέδιο από τη νέα χρονιά ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα

Το πόσο πολύ ενδιαφέρει τον Γερμανικό κολοσσό αυτή η φουρνιά φαίνεται και από μια ιστορία που προέκυψε την τελευταία ημέρα του Γενάρη. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών όπου η Μπάγερν Μονάχου πλήρωσε 4.5 εκατ. ευρώ στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, για να κάνει δικό της τον Τζόνα Κούσι- Ασαρέ. Σέντερ φορ, μόλις 16 ετών, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Βαυαροί είναι για πρώτη φορά στους «8» του Youth League –η Γερμανία εκπροσωπείται και από τη Μάιντζ που αύριο αντιμετωπίζει την Πόρτο-. Η Μπάγερν τερμάτισε 2η στον όμιλό της πριν νικήσει τη Βασιλεία (2-0) και τη Φέγενορντ (3-2) στους γύρους νοκ άουτ. Βεβαίως, η διαδρομή έως τους «8» του Champions League Νέων αποδείχτηκε μια πραγματική ακροβασία συναισθημάτων.

Η ομάδα του Μονάχου ξεκίνησε έξαλλα το παιχνίδι κόντρα στη Φέγενορντ. Προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο. Οι Ολλανδοί του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ωστόσο, το (θεωρητικά) φαβορί για την κατάκτηση του Youth League αντέδρασε με τρόπο εντυπωσιακό κάνοντας το σκορ 3-2 και χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες για την απόλυτη ανατροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ