Ινφαντίνο: «Ενιαία θέση κατά του ρατσισμού, σε καλό δρόμο η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου των 11 δις»

Ινφαντίνο: «Ενιαία θέση κατά του ρατσισμού, σε καλό δρόμο η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου των 11 δις»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, αλλά και για τα οικονομικά της FIFA.

Οι ομοσπονδίες-μέλη της FIFA θα κληθούν να πάρουν ενιαία θέση κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της στη Ζυρίχη:

«Το 74ο Συνέδριο της FIFA (.σ: προγραμματισμένο για 13-17 Μαΐου στην Μπανγκόκ) θα σηματοδοτήσει ορόσημο στις συνεχείς προσπάθειες της FIFA για την καταπολέμηση του ρατσισμού με νέα και αυστηρότερα μέτρα που θα εφαρμοστούν παγκοσμίως σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες-μέλη μας και τις συνομοσπονδίες», είπε χαρακτηριστικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το συμβούλιο της FIFA ενέκρινε ομόφωνα την ετήσια έκθεση 2023, με επενδύσεις ρεκόρ στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για ολόκληρο τον κύκλο 2023-2026 ως μέρος του Προγράμματος FIFA Forward 3.0.

«Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν επταπλάσια αύξηση στις επενδύσεις ανάπτυξης ποδοσφαίρου σε σύγκριση με τα αναπτυξιακά προγράμματα που ίσχυαν πριν από το 2016», αναφέρει η FIFA.

Η ετήσια έκθεση θα υποβληθεί στο 74ο Συνέδριο της FIFA για τελική έγκριση.

«Χάρη στη σταθερή οικονομική διακυβέρνησή της, η FIFA βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερβεί τον δημοσιονομικό στόχο των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον κύκλο 2023-2026», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά τη συνάντηση στη Ζυρίχη.

«Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις 211 ομοσπονδίες-μέλη μας για να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά τους έργα και να ανεβάσουν το ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο. Η υγιής οικονομική θέση της FIFA θα είναι το κλειδί για την επιτυχή υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων για την περίοδο 2023-2027, σε συνεργασία με τις 211 ομοσπονδίες-μέλη μας και τις έξι συνομοσπονδίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ