Τα «εγκλήματα» συνεχίζονται – Τα αίσχη στη Ρόδο, ο Διακοφώτης και το παρασκήνιο που οργιάζει

Τα «εγκλήματα» συνεχίζονται – Τα αίσχη στη Ρόδο, ο Διακοφώτης και το παρασκήνιο που οργιάζει

Τα «εγκλήματα» συνεχίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη Ρόδο είδαμε αίσχη για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός, Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης η συνάντηση με Παπαδόπουλο, Καρυπίδη και ο Διαγόρας

Στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθε σκέψη νομιμότητας ή κάθε προσπάθεια κάθαρσης, φαίνεται πως ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά και τα οποία πολλές φορές παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής.

Χάνουν το νόημα τους και οι λέξεις καθώς ουδείς δύναται ν’ αποδώσει με ακρίβεια τα όσα γίνονται σε γήπεδα αλλά και σε παρασκηνιακό επίπεδο.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί που κινούν παρασκηνιακά τα «νήματα» είναι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια και την ανυποληψία στην οποία έχει πέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με διαιτησίες σαν αυτές στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού Β’ στη Ρόδο, κόντρα στον Διαγόρα. Με αποφάσεις που προκάλεσαν την «έκρηξη» των «ερυθρόλευκων» και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γκολ από κόρνερ που πέτυχε ο Ολυμπιακός και το οποίο ακυρώθηκε.

Ο διαιτητής Μαχαίρας σφύριξε και ακύρωσε το γκολ. Ετσιθελικά, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση του. Σφύριξε και το ακύρωσε γιατί αυτό ήθελε, όχι γιατί υπήρξε κάποια παράβαση.

Αλλά δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη φάση, ήταν η γενικότερη αντιμετώπιση των «ερυθρόλευκων» από την διαιτησία (και) στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και τα όσα έχουν γίνει σε προηγούμενους αγώνες του Ολυμπιακού Β’.

Ο Διακοφώτης, ο Διαγόρας και η συνάντηση που προκάλεσε σάλο

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με την ομάδα του Διαγόρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την προ ημερών την συνάντησή του με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη.

Μια συνάντηση που προκάλεσε σάλο και την αντίδραση πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός για την διαιτησία στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Συναντήθηκαν και το… κανόνισαν, όπως περίτρανα αποδείχθηκε σήμερα μετά την ανακοίνωση πως ο Μανούχος θα σφυρίξει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη.

Τόσο ωμά τόσο απροκάλυπτα.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με τις άριστες σχέσεις με τον Διαγόρα και ένας διαιτητής «καρμανιόλα» που αδίκησε τον Ολυμπιακό Β’ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Σούπερ Λιγκ 2.

Η φωτογραφία με τους Διακοφώτη, Παπαδόπουλο και Καρυπίδη είναι ντοκουμέντο που φανερώνει τις παρασκηνιακές μεθόδους για τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και δυο μέρες μετά τους καφέδες, να σου και ο Μανούχος για να γίνει αποδεκτό (άκουσον άκουσον) το αίτημα να παίξει Έλληνας διαιτητής στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και τι θ’ ακούσουν τα αυτιά μας; Στον «βούρκο» πάντως του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλέσει έκπληξη.

Τα επεισόδια στο Διαγόρας – Παναχαϊκή

Κι εδώ γεννάται βεβαίως το ερώτημα; Και για την Σούπερ Λίγκα και τους διαιτητές αλλά και για την Σούπερ Λιγκα 2.

Ασχολείται κάποιος με τα όσα γίνονται ή απλά παραμένουν όλοι άβουλοι παρατηρητές των κινήσεων στο παρασκήνιο;

Την απάντηση την έχουν δώσει οι Έλληνες φίλαθλοι πριν καν τεθεί το ερώτημα. Βλέπετε ο κόσμος δεν «πέφτει από τα σύννεφα» βλέποντας την φωτογραφία από την συνάντηση των τριών. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι.

Γίνεται ο κακός χαμός και δεν ασχολείται λοιπόν κανείς. Υπήρξε άραγε κάποιος που να έψαξε ενδελεχώς τα όσα έγιναν στο παιχνίδι του Διαγόρα με την Παναχαϊκή πριν από ένα μήνα;

Και τι δεν έγινε στο γήπεδο και μιλάμε για επεισόδια που έπαιξαν σε όλα τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Υπήρξαν καταγγελίες των ιθυνόντων της Παναχαϊκής ότι ήταν εγκλωβισμένοι στα αποδυτήρια του γηπέδου και οι επιθέσεις έπεφταν «βροχή». Όσο για τις απειλές; Αμέτρητες.

Έχει γίνει αυτός ο χαμός, με επεισόδια, με ξύλο και δεν ασχολείται κανείς; Δεν αναλαμβάνει κανείς μια πρωτοβουλία για να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας.

Κι όλα αυτά αφορούν βεβαίως τον Παναγιώτη Διακοφώτη, καθώς είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, είναι αυτός που ηγείται στην συγκεκριμένη Ένωση.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αλλά δυστυχώς κάθε μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει και διαφορετικό επεισόδιο απαξίωσης. Με συναντήσεις για τη λήψη αποφάσεων πίσω από την «κουρτίνα», με διαιτητικά αίσχη και στους αγώνες της Σούπερ Λιγκ 2 και με επεισόδια που προκαλούν θλίψη.

Πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών με ονόματα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται να συνεχιστεί η περίοδος ανυποληψίας και ανηθικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ