Δώνης: «Οι παίκτες μας πρέπει να εξελιχθούν»

Δώνης: «Οι παίκτες μας πρέπει να εξελιχθούν»

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Το αποτέλεσμα στα φιλικά έχει σημασία περισσότερο για την ψυχολογία μίας ομάδας. Για τον Γιώργο Δώνη, αυτό που προέχει και ειδικά με το ρόστερ που διαθέτει, αλλά και το 3-4-2-1, που θέλει να εφαρμόσει, είναι να ανταποκρίνονται καλά στο τακτικό κομμάτι οι παίκτες του.
Προς το παρόν, δεν το έχουν πετύχει ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Κι εκεί στάθηκε ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» στις δηλώσεις του μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Ντεν Χάαγκ.

Αρχικά ρωτήθηκε αν επηρέασε την ομάδα του ο πλαστικός χλοοτάπητας ου διαθέτει το γήπεδο της ολλανδικής ομάδας και απάντησε:

«Το γήπεδο ήταν πλαστικό, δεν νομίζω ότι έχει σημασία να ασχοληθούμε με το γήπεδο. Νομίζω ότι γενικώς σε όλη την προετοιμασία μέχρι τώρα, αλλά και το συμπέρασμα του σημερινού παιχνιδιού είναι ότι όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Θέλουν την εκπαίδευσή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες μας.

Θα πρέπει μέχρι να φτάσουμε στην αρχή του πρωταθλήματος να έχουμε βελτιώσει τα λάθη μας, προκειμένου να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Βλέπουμε πάντα στην διάρκεια του παιχνιδιού μας να έχουμε πολλά θετικά και κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω για να τα βελτιώσουμε. Νομίζω ότι έχουμε το χρόνο για να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες μας και να εξελιχθούν κατάλληλα».

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως και στο φιλικό με την Αντβέρπ και σ’ αυτό με τη Ντεν Χάαγκ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και δέχθηκε δυο εύκολα γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών, ανέφερε:

«Νομίζω τα συμπεράσματα είναι περισσότερο τακτικά και δεν αποτελεί θέμα στο αποτέλεσμα. Γιατί θεωρώ πως όταν θα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος στα επίσημα παιχνίδια, πάντα οι ομάδες σε πολλά πράγματα διαφοροποιούνται. Απλώς είναι κάποια πράγματα σε κάποια γκολ που δεχόμαστε που πρέπει να βλέπουν οι αμυντικοί μας, να βλέπουν την λειτουργία μας για να μπορέσουμε να το λύσουμε μέχρι την αρχή του πρωταθλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ