Πρόεδρος ΕΠΣ Μεσσηνίας : «Οι ομάδες δεν θα κατέβουν αν δεν λυθεί το θέμα των ομίλων»

Πρόεδρος ΕΠΣ Μεσσηνίας : «Οι ομάδες δεν θα κατέβουν αν δεν λυθεί το θέμα των ομίλων»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας,Βασίλης Σπηλιώτης μίλησε για την πρόθεση των ομάδων της ομώνυμης περιφέρειας να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής, αν δεν λυθεί το θέμα του καταρτισμού των ομίλων

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης σχολίασε τη σκληρή κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι ΕΠΣ Μεσσηνίας, Αχαΐας και Αρκαδίας στον πρόεδρο της ΕΠΟ, για το γεγονός ότι η Επιτροπή Διοργανώσεων κατάρτισε τους ομίλους για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής, χωρίς να λάβει υπόψη της τα γεωγραφικά κριτήρια, ως είθισται και έκανε σαφές πως δε θα κατέβουν οι ομάδες της περιφέρειάς του αν δεν λυθεί το θέμα του καταρτισμού των ομίλων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σπηλιώτη στον ΣΠΟΡ FM:

Για το ότι είναι νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας: «Επειδή είμαι μικρός σε ηλικία, στα 35 μου χρόνια, αντέχω και θα δώσω μάχες».

Για το ιστορικό της υπόθεσης: «Υπάρχει ιστορικό πριν από όλα αυτά. Πριν την πρώτη αναβολή, συνεδρίαζε η Επιτροπή Διοργανώσεων για το θέμα καταρτισμών των ομίλων. Παραμονή της ψήφισης από το Συμβούλιο, με ενημερώνουν ότι η ΕΠΣ Μεσσηνίας ότι θα παίξει μόνο με ομάδες Αθηνών. Αφού το μαθαίνουμε παίρνω τα δύο σωματεία άμεσα, την Καλαμάτα και τον Πάμισο, οι οποίες δεν ήθελαν να παίξουν σε έναν τέτοιο όμιλο. Την επόμενη μέρα το πρωί ήμασταν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, εγώ, ο αντιπρόεδρός μου και ένας εκπρόσωπος από την κάθε ομάδα. Συναντάμε την Επιτροπή Διοργανώσεων και τους λέμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Δεν μπορεί από όλη την Πελοπόννησο να πάρουν μόνο δύο ομάδες και να τις πάνε στην Αθήνα. Υπάρχει δόλος, κάτι δεν πάει καλά. Συναντήσαμε και τον πρόεδρο, τον κ. Γραμμένο και του είπαμε πως αυτό δεν στέκει. Έτσι πήραμε την πρώτη αναβολή. Η Επιτροπή είπε ότι θα το κοιτάξει ξανά.

Επικοινώνησαν μαζί μου και οι πρόεδροι από τις ΕΠΣ Αχαΐας και Αρκαδίας για να δράσουμε όλοι μαζί. Φτιάχνουμε ένα έγγραφο και το κοινοποιούμε σε όλους, ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 θα πρέπει όπως τα τελευταία χρόνια να τηρούνται τα γεωγραφικά κριτήρια. Πώς τώρα ξαφνικά θα έφευγε η Ηλεία και θα πήγαινε στα Δωδεκάνησα; Είναι μια ομάδα στην Ηλεία που έχει μπάτζετ 250.000 ευρώ και θα θέλει άλλα τόσο μόνο για ταξίδια. Στο επόμενο Συμβούλιο, πήγαινε η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά στη Ρόδο. Και πάλι αναβολή».

Για το σήμερα: «Φτάνουμε στο σήμερα. Βλέπουμε έναν όμιλο με τις ομάδες της Μεσσηνίας, τις ομάδες της Αχαΐας, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και μετά πάει Βοιωτία και Δυτική Αττική. Δηλαδή αφήνουμε την Κόρινθο που έχει ομάδα, αφήνουμε την Ηλεία και πάμε Βοιωτία. Πάντα οι ομάδες της Μεσσηνίας και της Αργολίδας παίζουν με ομάδες από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Είναι τα γεωγραφικά κριτήρια. Δηλαδή τι φταίω εγώ που έχουν ομάδα τα Δωδεκάνησα; Δεν φταίμε σε κάτι για να πληρώσουμε το πρόβλημα των άλλων».

Για το αν υπάρχει δόλος: «Σκεφτείτε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, ο κος Ψαρόπουλος, παραιτήθηκε . Είπε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να έιναι πρόεδρος μιας Επιτροπής που δεν λειτουργεί με βάση το καταστατικό. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον το ΔΣ θα πρέπει να καταρτίζει τους ομίλους με προέδρους Ενώσεων που έχουν ομάδες στη Γ Εθνική ή όχι;»

Για το αν υπάρχει λύση: «Γιατί δεν τηρούν ξεκάθαρα αυτό που λέει το άρθρο 16, τα γεωγραφικά κριτήρια; Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν μας δίνουν συγκεκριμένη απάντηση. Μας μιλάνε για κάποια οικονομικά κριτήρια, που δεν αναφέρονται πουθενά. Να υπάρξει μια λογική. Τελείωσε το πρωτάθλημα το Μάιο, τον Ιούνιο να βγαίνουν οι όμιλοι για να ξέρουν οι ομάδες τι ταξίδια απαιτούνται και από εκεί και πέρα να ξέρουν αν θα δηλώσουν συμμετοχή. Όχι να χαλάνε ένα σωρό χρήματα για μεταγραφές και μετά να θέλουν άλλα τόσα για μετακινήσεις».

Για το πώς θα αντιδράσουν από εδώ και πέρα: «Ως αντίδραση δεν θα κατέβουν οι ομάδες. Το κοινοποιήσαμε σήμερα και στον Πρόεδρο και στα μέλη της FIFA. Δεν μας έχουν απαντήσει. Περιμένουμε. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ