Τσιχριτζής: «Με χτύπησαν για το ποδόσφαιρο»

Τσιχριτζής: «Με χτύπησαν για το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορίνθου Μιχάλης Τσιχριτζής μιλά στο «10.gr» από το δωμάτιο του νοσοκομείου που βρίσκεται έπειτα από τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης. «Υπάρχει παραλογισμός, αν δεν υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα στο ποδόσφαιρο που δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κορινθίας» υποστηρίζει περιμένοντας αύριο να περάσει την πόρτα του χειρουργείου

Δεν έχουν περάσει παρά μερικά 24ώρα από τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ και την δήλωση του Πρωθυπουργού πως το ελληνικό ποδόσφαιρο εξελίσσεται με συνθήκες Παράγκας και υποκόσμου. Μια ομολογία κυνική που πέρασε και δεν την… ακούμπησαν εκείνοι που κάποτε έχτιζαν αφηγήματα γύρω από μια μπάλα. Πρωταγωνίστρια η Κυβέρνηση στην εγκαθίδρυση της εποχής «Εξυγίανσης». Στο… κίνημα που βρήκε την συμπαράσταση του τέως Υπουργού Σταύρου Κοντονή για να αλλάξει τις Κυριακές μας! Ή καμία φορά και τις Τρίτες. Ή και ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου που αύριο το πρωί περνά την πόρτα του χειρουργείου.

Για υπόκοσμο δεν μίλησε ο Πρωθυπουργός; Ε, η ιστορία που ακολουθεί είναι βγαλμένη ολόκληρη από το αστυνομικό δελτίο και έτοιμη να προστεθεί στον «τόμο» με εκείνα τα γεγονότα που η συχνότητα τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εξιχνίαση τους. Βράδυ Τρίτης, ο Μιχάλης Τσιχριτζής επέστρεφε στο σπίτι του. Βγήκε από το αυτοκίνητο του και φτάνοντας στην αυλή του… έσβησαν όλα. Μαφιόζικη επίθεση ή αλλιώς: «δυστυχώς ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των επιθέσεων σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, και δυστυχώς οι δράστες παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι» όπως σχολίασε στην ανακοίνωση της η ΕΠΣ Κορίνθου.

Πρόεδρος της Ένωσης, ο δικηγόρος Μιχάλης Τσιχριτζής. Το θύμα. Βρίσκεται στο νοσοκομείο από εκείνο το βράδυ και ακόμη προσπαθεί να καταλάβει. Τι συνέβη, γιατί συνέβη. Το μόνο που έχει σίγουρο είναι πως  ήταν… ποδόσφαιρο! «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίθεση έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ότι η προέλευση της ήταν ποδόσφαιρο» λέει στο «10.gr» από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου της Κορίνθου. Γιατί είναι σίγουρος «Γιατί είναι κάτι που μπορώ να το ξέρω μόνο εγώ. Από τον τρόπο ζωής μου. Δεν έχω κάτι άλλο που θα μπορούσε να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις. Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοιο μένος και να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός. Και σαν δικηγόρος, δεν έχω αντιπαραθέσεις και εντάσεις. Δεν ασχολούμαι ιδιαιτέρως και με ποινικές υποθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλούν τέτοια θέματα. Πιο πολύ αστικό κάνω. Άρα μόνο το ποδόσφαιρο μένει».

Υπήρχαν σε βάρος του απειλές, κάποια γεγονότα που προηγήθηκαν της επίθεσης, κάποιες ενδείξεις; « Όχι δεν υπήρχε κάτι στο παρελθόν. Το γιατί έγινε αυτό που έγινε δεν το ξέρω. Είμαι δικηγόρος και πρέπει να μιλώ με στοιχεία, να λειτουργώ με αποδείξεις. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει μια υπόθεση βίας. Πρέπει να ξέρετε πως η βία εκτός αγωνιστικών χώρων στο ποδόσφαιρο είναι πολύ χειρότερη από αυτή που υπάρχει εντός. Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον της ζωής σου, της οικογένειας, της υγείας κάποιου ανθρώπου τότε είναι πραγματικά εκτός ελέγχου».

Η αναφορά του στο γεγονός έρχεται… μόνη της στην κουβέντα «Πήγα να βγω από το αυτοκίνητο και μου επιτέθηκαν στην αυλή του σπιτιού μου. Μου επιτέθηκαν με σιδηρολοστό. Με χτύπησαν στο κεφάλι, στο αριστερό πόδι, μου έσπασαν το αριστερό χέρι. Πρέπει να ήταν δύο, ένας έκανε την κύρια επίθεση αλλά υπήρχε και δεύτερος. Ίσως και κάποιος άλλος. Δεν ξέρω γιατί από την επίθεση που δέχτηκα έχασα πολύ αίμα ζαλίστηκα και δεν μπορούσα να δω τέτοιες λεπτομέρειες. Ήταν σίγουρα προϊόν παρακολούθησης η επίθεση. Με περίμεναν και μόλις έκλεισα τη γκαραζόπορτα μου επιτέθηκαν». Τι ακολούθησε; «Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση. Έδωσα κατάθεση στον διοικητή της Ασφαλείας που έχει επιληφθεί του θέματος. Πιστεύω πως το αντιμετωπίζει με σθένος και σοβαρότητα για να εξιχνιάσει τι ακριβώς συνέβη. Είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας της Κορινθίας. Το θέμα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό, αν και προέρχεται από το ποδόσφαιρο. Ασχολούνται ο εμπορικός σύλλογος, ο δικηγορικός σύλλογος, δεν λέω μόνο για τις ομάδες. Όλοι ζητούν Δικαιοσύνη και αυτή θα προκύψει μόνο αν εξιχνιαστεί. Εγώ είμαι στο νοσοκομείο. Αύριο θα κάνω επέμβαση στο χέρι που μου έσπασαν. Έχω μώλωπες σε όλο μου το σώμα, ιδιαίτερα στο αριστερό μου πόδι. Με χτύπησαν στο κεφάλι, έκανα ράμματα. Έχω φάει πολύ ξύλο».

Ένα χρόνο και κάτι πίσω, πάνω στην τούρλα των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ΕΠΟ οι Ενώσεις ανά την Ελλάδα έγιναν σημείο αναφοράς αλλά και φόβου. Υπάρχουν καταγγελίες για εκλογές που έγιναν… με βαλιτσάκια, για φουσκωτούς και τέλος πάντων για μια κατάσταση από εκείνες που έδωσαν την αίσθηση πως τις εξελίξεις σε κάποιες περιπτώσεις τις οδηγούσε η αγριότητα. Θα μπορούσε αυτή η επίθεση να είναι… απόνερα εκείνης της εποχής; «Η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι. Δεν υπάρχει μόνο λογική για να εξηγήσεις κάποια πράγματα. Υπάρχει και παραλογισμός, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Οπότε μην περιμένετε να το εξηγήσω. Υπάρχει παραλογισμός, αν δεν υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα στο ποδόσφαιρο που δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κορινθίας».

Θελήσαμε να σταθούμε περισσότερο σε αυτό το τελευταίο. Στο πως μπορεί να εμπλέκονται τα… μεγάλα συμφέροντα με την Κόρινθο και τη δική του περίπτωση. Δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω. Το μόνο που πρόσθεσε είναι πως πάρα πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου επικοινώνησαν μαζί του μετά την επίθεση «Πρόεδροι Ενώσεων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διαιτητές παλιοί και εν ενεργεία. Και αυτό για μένα είναι μια κάποιου είδους ανακούφιση. Έστω σε μια κακή στιγμή, υπήρξε ανταπόκριση. Θα συνεχίσω στο ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς»

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ