Παναθηναϊκός: Το μνημόνιο του Γιόχανσον

Παναθηναϊκός: Το μνημόνιο του Γιόχανσον

Έμεινε με μείωση 30% στο ούτως ή άλλως μικρό συμβόλαιο του. Το έκανε με τη καρδιά του. Για τον Παναθηναϊκό και τη δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του. Το10.gr αποκαλύπτει για τον ήρωα της Λάρισας

Λένε πως ο μοναδικός τρόπος για να εκτιμήσεις το τρένο που μόλις επιβιβάστηκες, πρέπει να έχεις χάσει το προηγούμενο. Το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο λόγος που έφερε τον Ματίας Γιόχανσον στις 4 Αυγούστου 2017 εδώ στα μέρη μας. Όχι, ο Σουηδός ακραίος αμυντικός δεν ήρθε με το τρένο. Με αεροπλάνο προσγειώθηκε, σε έναν από τους διαδρόμους του «Ελ. Βενιζέλος» που ίσως να τους θυμήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα. Σαν… αεροδιάδρομο άλλωστε έβλεπε τον χώρο ευθύνης του στο ματς με την ΑΕΛ. Κάλπαζε από δεξιά υπογράφοντας με τρόπο εμφατικό τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέλεια απόδραση από τον Κάμπο.

«Όταν το δεξί μπακ του αντίπαλου σου βάζει δυο γκολ είναι από ατομικά λάθη κάτι που πρέπει να διορθωθεί» είπε λιγάκι πρόχειρα ο Σωτήρης Αντωνίου αναζητώντας τον λόγο της ήττας. Μισή η αλήθεια του. Ο Γιόχανσον προφανώς και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε από τα λάθη των αντιπάλων. Το ότι τιμώρησε παραδειγματικά όμως λέγεται ποιότητα. Και ο Σουηδός πριν ψάξει διέξοδο στην Σούπερ Λιγκ, είχε καταθέσει σοβαρά διαπιστευτήρια σε υψηλότερο επίπεδο. Καριέρα με 176 συμμετοχές (6 γκολ, 11 ασίστ) με την Άλκμααρ για μια πενταετία, και κλήσεις για να φορέσει το εθνόσημο. Δεν γίνονται αυτά στην τύχη!

https://www.youtube.com/watch?v=7eKN76rbUvk

Μην το χάσουμε το τρένο όμως. Από τη δεύτερη ευκαιρία καταπιαστήκαμε. Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης του τα εξήγησαν όλα το καλοκαίρι. Του είπαν και για τα οικονομικά. Για να μείνει έπρεπε να δεχθεί μια γενναία μείωση αποδοχών της τάξης του 30% στο συμβόλαιο του που ολοκληρώνεται το 2020. Να αφήσει τα 300.000 ευρώ, να προσγειωθεί στα 210.000 ευρώ και βέβαια να έχει πάντα κατά νου ότι στο ρόστερ υπάρχει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, που προφανώς και έχει πρώτη τύχη στην συζήτηση με ερώτηση «ποιος θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ της σεζόν».

Ο Γιόχανσον πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Και πέρσι άλλωστε σε μια σεζόν παράξενη βρήκε τον τρόπο να γίνει σημαντικός. Έγραψε 2006΄στο χορτάρι για τον Παναθηναϊκό. Πρόλαβε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν τον φοβίζει λοιπόν ο ανταγωνισμός που δεν είναι και σίγουρος μιας και με τις τόσες ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ μπορεί κάλλιστα να βρει συμμετοχές και με άλλον τρόπο. Να παίξει αλλού ο –τραυματίας αυτόν τον καιρό- Κουλιμπαλί, να παίξει αλλού εκείνος. Να βρεθεί ένας τρόπος τέλος πάντων. Με τη Ξάνθη έμεινε στον πάγκο, με τη Λαμία πήρε τη θέση του Κουλιμπαλί στην ανάπαυλα. Χθες πήρε όλο το ενενηντάλεπτο και μαζί το τρίποντο της νίκης.

Νιώθει καλά στον Παναθηναϊκό ο Γιόχανσον. Πιστεύει στο φετινό project και δεν υποτιμά καθόλου την ιδέα ενός ρόστερ με πολλά νέα παιδιά. Έρχεται άλλωστε από τη Σουηδία, εκεί που τους 20άρηδες δεν τους αντιμετώπιζαν ποτέ ως «ταλαντούχος», αλλά ως έτοιμους ποδοσφαιριστές. Τα δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ του έφτιαξαν ακόμη περισσότερο την διάθεση. Οι τρεις νίκες στη σειρά το ίδιο. Η πράσινη φανέλα με το τριφύλλι είναι βαριά. Τα υπόλοιπα θα τα… βρει η υπηρεσία!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ