«Απαγορεύσαμε την είσοδο των πανό σε άλλη θύρα του ΟΑΚΑ»

«Απαγορεύσαμε την είσοδο των πανό σε άλλη θύρα του ΟΑΚΑ»

Η αστυνομία αναφέρει πως εντόπισε και απαγόρευσε την είσοδο εθνικιστικών πανό στο ΟΑΚΑ, όμως στη θύρα 35 και όχι 9, όπου και διαδραματίστηκαν τα θλιβερά γεγονότα από την ομάδα νεοναζιστών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει στην κατοχή της την έκθεση της αστυνομίας σχετικά με τα συμβάντα θλιβερά συμβάντα που διαδραματίστηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία για την 6η αγωνιστική του Nations League.

Ο λόγος φυσικά για τη μερίδα των νεοναζιστών που παρευρέθηκε στη θύρα 9 και ανήρτησε υβριστικό πανό, σημαία με ναζιστικό σύμβολο, ενώ έκαψε μία τουρκική σημαία και φώναξε συνθήματα «βουτηγμένα» σε ναζιστικά ιδεώδη. Η αστυνομία, λοιπόν, αναφέρει πως πριν την έναρξη του αγώνα εντοπίστηκε και απαγορεύτηκε η είσοδος σε πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά στη θύρα 35 και όχι στη θύρα 9, όπου και έλαβαν χώρα οι εν λόγω αθλιότητες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας. Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς είναι να διαπιστώσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε επιστολή στους αρμόδιους εισαγγελείς, συνοδευόμενη από το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενέργειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ