Συνάντηση Βασιλειάδη – ΕΛ. ΑΣ για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας

Συνάντηση Βασιλειάδη – ΕΛ. ΑΣ για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας

Ο υφυπουργός αθλητισμού θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να ενημερωθεί για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τα πολλά κρούσματα βίας

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση από το υφυπουργείο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας.

Ο υφυπουργός μίλησε με τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες όπως έγινε γνωστό από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

H σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«O Γιώργος Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας προκειμένου να εκφράσει τον προβληματισμό του σχετικά με τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας και να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Κατόπιν της συνομιλίας τους συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση τους. Θα ακολουθήσει νέα σχετική ενημέρωση μετά τη συνάντηση που θα προγραμματιστεί».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει την διαλεύκανση των υποθέσεων και την τιμωρία των εμπλεκόμενων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην συνομιλία που είχε με τον αρχηγό της αστυνομίας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε αναφερθεί στα επεισόδια που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας κατά την διάρκεια της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

«Στα θέματα της βίας που όλοι γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων εγώ θα διαφωνήσω σχετικά με την επιλεκτική αναφορά περιστατικών βίας. Για τα θλιβερά γεγονότα στο Παπαστράτειο περιμένουμε πολύ σύντομα από την ελληνική αστυνομία ανακοινώσεις και εξελίξεις. Όπως συνέβη σε κάθε περιστατικό βίας αυτά τα χρόνια υπήρξαν αποτελέσματα από την ελληνική αστυνομία και όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Είχαμε εντοπίσει και με την UEFA στη διαρκή επιτροπή που έχουμε φτιάξει, μια πεποίθηση ατιμωρησίας λόγω των αργών ρυθμών της ελληνικής δικαιοσύνης. Πολλές φορές οι παρεπόμενες ποινές που είναι η στέρηση της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έρχεται μετά από 7 και 8 χρόνια μετά το περιστατικό, όταν πλέον ο δράστης έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο.

Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα με την άσκηση της ποινικής δίωξης να υπάρχει αυτό το παρεπόμενο μέτρο, είτε με απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος κρίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία του δράστη στο αστυνομικό τμήμα είτε όχι με σοβαρές ποινές και επιπτώσεις σε περίπτωση παραβίασης του περιοριστικού όρου, αλλά και δημιουργία αυτοτελούς ποινικού αδικήματος του υπευθύνου ασφαλείας της εγκατάστασης, όταν επιτρέπει σε κάποιον για τον οποίο υπάρχει ο περιοριστικός αυτός όρος να μπει μέσα στο γήπεδο».

Σε αναμονή για το αίτημα της αστυνομίας για αναβολή ενός ντέρμπι

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί και αφορά το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, είναι ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει στα χέρια του αίτημα της αστυνομίας για αναβολή ενός εκ των δύο αγώνων. Και τα δύο ματς είναι προγραμματισμένα για τις 17 Μαρτίου με διαφορά δύο ωρών και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. ζήτησαν την αναβολή του ενός αγώνα. Ήδη όμως ο ΕΣΑΚΕ έχει ταχθεί κατά της αναβολής του μπασκετικού ντέρμπι. Εφόσον τις επόμενες μέρες δεν έχει βρεθεί λύση από Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ και υπάρξει σχετική εισήγηση από την ΔΕΑΒ (θα συνεδριάσει την Τρίτη), τότε ο υφυπουργός Αθλητισμού θα αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ