Ποιοι «αυτονομιστές» της Ισπανίας έχουν την καλύτερη 11αδα (pics)

Ποιοι «αυτονομιστές» της Ισπανίας έχουν την καλύτερη 11αδα (pics)

Η Καταλονία έχει συστήσει τη δική της Εθνική ομάδα και κατά καιρούς δίνει κάποια φιλικά, πως θα ήταν όμως αν κι άλλες περιοχές τις Ισπανίας είχαν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα, ποια θα ήταν καλύτερη;

Η Καταλονία είναι μια περιοχή που εδώ και χρόνια παλεύει να αυτονομηθεί και πολλές φορές φορές λειτουργεί σαν αυτοδιοίκητο κράτος σε πολιτικά θέματα κλπ.

Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση για αυτούς, αφού προσπαθούν να διατηρήσουν τα έθιμα τους και να δείξουν πως είναι ανεξάρτητοι.

Ποδοσφαιρικά λοιπόν υπάρχει ο θεσμός του Σούπερ Καπ της Καταλονίας όπου αγωνίζονται οι δύο καλύτερες ομάδες της La Liga από την προηγούμενη σεζόν.

Παράλληλα έχει συσταθεί και η Εθνική ομάδα του κρατιδίου που προσπαθεί να δίνει φιλικά και να αγωνίζεται με άλλες χώρες.

Η Καταλονία μάλιστα έχει κλείσει ένα φιλικό με την Εθνική ομάδα της Βενεζουέλας την ερχόμενη Δευτέρα (25/3).

Έτσι λοιπόν με αφορμή το συγκεκριμένο φιλικό, η εφημερίδα «Marca» μας παρουσιάζει πως θα ήταν εάν και άλλες περιοχές της Ισπανίας είχαν συστήσει μια δικιά τους Εθνική με τους παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Η «Marca» έχει συμπεριλάβει συνολικά 17 από όλη την επικράτεια της Ισπανίας με περιοχές όπως η Ανδαλουσία, η Μαδρίτη και η Γαλικία να ξεχωρίζουν.

Ακόμη μέσα σε αυτές τις ομάδες θα συναντήσουμε και παίκτες που είτε αγωνίζονται, είτε έχουν περάσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Παίκτες όπως ο Γκερέρο του Ολυμπιακού, οι Μαρκάνο και Μποτία που έχουν περάσει απ΄τους «ερυθρόλευκους» και ο Τοτσέ που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Πάμε λοιπόν να τις δούμε τις 11αδες:

1. Ανδαλουσία

2. Μαδρίτη

3. Καταλονία

4. Βασκωνία

5. Βαλένθια

6. Γαλικία

7. Κανάρια Νησιά

8. Ναβάρα

9. Αστούρια

10. Καστίλλη-Λα Μάντσα

11. Εξτρεμαδούρα

12. Καστίλλη και Λεόν

13. Λα Ριόχα

14. Αραγωνία

15. Βαλεαρίδες Νήσοι

16. Κανταβρία

17. Μούρθια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ