Απειλεί με Grexit η Επιτροπή Παρακολούθησης

Ανακοίνωση για την επίθεση στον διαιτητή Τσαμούρη εξέδωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, κατηγορώντας ΕΠΟ και Πολιτεία για την αδράνειά τους.

Απειλεί με Grexit η Επιτροπή Παρακολούθησης | to10.gr

Μια ανακοίνωση που ουσιαστικές κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή Τσαμούρη, αλλά ουσιαστικά προαναγγέλλει σοβαρές κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο (GREXIT), καθώς επισημαίνει πως, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των FIFA, UEFA για την καταπολέμηση της βίας, κανείς αρμόδιος δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Μάλιστα, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακουμπάει άμεσα και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, αλλά και στις πρόσφατες (και ξεκάθαρες) απειλές που είχε εκτοξεύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χέρμπερτ Χούμπελ, περί GREXIT, στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ. «Δυστυχώς, επιτεύχθηκε ελάχιστη πρόοδος όσον αφορά την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, από οποιονδήποτε από τους αρμόδιους φορείς και Αρχές», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της F.I.F.A., υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζει την απέχθειά της για την απαράδεκτη επίθεση κατά του Έλληνα διαιτητή κ. Αλέξανδρου Τσαμούρη, το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον ενός αξιωματούχου αγώνα, μέσα σε διάστημα μερικών μηνών κι ενώ η αστυνομική έρευνα για το πρώτο περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Τα επαναλαμβανόμενα  περιστατικά βίας αμαυρώνουν σοβαρά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της F.I.F.A. επανειλημμένα υπογράμμισε το ζήτημα της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντός και εκτός  γηπέδων, ως έναν από τους κύριους λόγους ανησυχίας των διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων.

Ωστόσο, δυστυχώς, επιτεύχθηκε ελάχιστη πρόοδος όσον αφορά την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, από οποιονδήποτε από τους αρμόδιους φορείς και Αρχές.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τσαμούρη σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη. Ελπίζουμε ότι οι δράστες αυτής της επαίσχυντης εγκληματικής επίθεσης θα προσαχθούν σύντομα στη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, παροτρύνουμε όλες τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, καθώς και τους φορείς του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου να αναλάβουν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τις κατάλληλες δράσεις για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Επιτροπή παρακολούθησης της FIFA».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο