Εξυγίανση και στην Γ’ Εθνική από τον γνωστό Βάτσιο

Εξυγίανση και στην Γ’ Εθνική από τον γνωστό Βάτσιο

Ο ρέφερι από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, που είχε δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής στο Λαμία - ΑΕΚ το 2017, τα έκανε μαντάρα στον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Διαγόρα. Δύο αποβολές και ένα ακυρωθέν γκολ συνθέτουν το… παζλ της «εξυγιαντικής» διαιτησίας του Βάτσιου στην Μεσσηνία.

Αριστείδης Βάτσιος: Ένα όνομα συνώνυμο της… εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια… εξυγίανση που ήρθε με πέναλτι εκτός περιοχής, αμυντικούς σε ρόλο τερματοφύλακα και άλλες τέτοιες ιστορίες διαιτητικής «τρέλας», που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Αναφερόμαστε, λοιπόν, στον γνωστό σε όλους μας διαιτητή από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ο οποίος το 2017 είχε δώσει το περίφημο πέναλτι στον αγώνα της ΑΕΚ με την Λαμία. Μιλάμε, φυσικά, για το μάρκαρισμα που είχε κάνει εκτός περιοχής ο Ακόστα στον Λιβάγια και το οποίο ο Βάτσιος είχε μετατρέψει σε πέναλτι. Ένα πέναλτι, που μόνο ο ίδιος είχε δει…

Αυτό δεν είναι το μοναδικό… μαργαριτάρι του Αθηναίου ρέφερι. Εχει κάνει άλλα, πολλά. Όπως το 2016 στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βέροια στην Ημαθία, όταν δεν είχε δει το πεντακάθαρο χέρι του Κουτρουμπή πάνω στη γραμμή. Ο τότε αμυντικός του Τριφυλλιού είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του σαν άλλος τερματοφύλακας, προκειμένου να διώξει την μπάλα, αλλά ο Βάτσιος δεν το είχε δει. Μάλλον κοίταγε τι γινόταν εκτός περιοχής…

Ο Βάτσιος, παρά τα πολλά και μεγάλα λάθη που έχει κάνει, συνεχίζει να σφυρίζει κανονικά και η λίστα με τα… θαύματα του συνεχώς μεγαλώνει. Σήμερα, είχε οριστεί στη ρεβάνς της Καλαμάτας με τον Διαγόρα για τα μπαράζ ανόδου στην Football League. Και το θέαμα που χάρισε στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν… φαντασμαγορικό.

Το παιδί της… εξυγίανσης τα έκανε μαντάρα και στην Καλαμάτα, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων και των φιλάθλων της ομάδας της Μεσσηνίας. Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, που είχε γίνει στη Ρόδο ο Διαγόρας είχε πάρει τη νίκη με 1-0 και σήμερα η Καλαμάτα έψαχνε την ανατροπή. Εφτασε κοντά, αλλά ο Βάτσιος είχε αντίθετη γνώμη.

Συγκεκριμένα, στο 48’ και δευτερόλεπτα αφότου η Καλαμάτα είχε κάνει το 1-0, ο ρέφερι από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον σκόρερ Γιόνδη. Μια απόφαση με άρωμα… εξυγίανσης, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει για ποιον λόγο πήρε, αφού κανείς άλλος στο γήπεδο δεν κατάλαβε γιατί αποβλήθηκε ο Γιόνδης.

Λίγα λεπτά αργότερα η Καλαμάτα σκόραρε και δεύτερο γκολ, αλλά ο Βάτσιος το ακύρωσε ως οφσάιντ. Ένα γκολ, που ίσως έδινε την άνοδο στην ομάδα της Μεσσηνίας. Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε την οργή του Γιάννη Χριστόπουλου και των ανθρώπων της Καλαμάτας, που είδαν τον όνειρο της ανόδου να σβήνει.

Το… έργο του Βάτσιου ολοκληρώθηκε στο 120’, όταν απέβαλε και δεύτερο παίκτη των γηπεδούχων. Ο ρέφερι από την Αττική έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ρόνι Κάρλος και πάλι χωρίς ουδείς να καταλάβει τον λόγο. Μια διαιτησία αντάξια της… εξυγίανσης, την οποία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο.

Μια εξυγίανση που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και της οποίας το λάβαρο σηκώνει επάξια ο Βάτσιος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ