Αποκάλυψη: Ο Πορτογάλος Ιβο Βιέιρα για αντι-Χιμένεθ

Αποκάλυψη: Ο Πορτογάλος Ιβο Βιέιρα για αντι-Χιμένεθ

To10.gr αποκαλύπτει τα σενάρια για πρόσληψη Πορτογάλου τεχνικού στη... μετά-Χιμένεθ εποχή και την πρόταση για τον 43χρονο Ιβο Βιέιρα, τον «μάγο» της Μορεϊρένσε.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε πολλά στο τραπέζι που έκανε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ (και όχι μόνο). Ένα από αυτά, λοιπόν, είχε να κάνει με την απόφασή του να προβεί σε σαρωτικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Κάτι που αγγίζει και το ρόστερ, αλλά και τον προπονητή και γενικά τον οργανισμό ΑΕΚ, στο σύνολό του.

Ο ίδιος ο Μελισσανίδης επί της ουσίας έθεσε θέμα Μανόλο Χιμένεθ. Και το έθεσε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, αποκαλύπτοντας ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με τον Ισπανό. Επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και εάν βρει τον σωστό αντικαταστάτη, τότε θα λύσει τη συνεργασία της με τον Ισπανό. Κάτι, βεβαίως, που είναι θέμα χρόνου να γίνει, από τη στιγμή που άνοιξε συζήτηση για το μέλλον του…

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση του ιδανικού τεχνικού για την επόμενη ημέρα της. Και όπως έμαθε to10.gr, έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην αγορά της Πορτογαλίας. Με σκοπό να βρει τον δικό της «Πέδρο Μαρτίνς», τον δικό της «Μάρκο Σίλβα». Μια απόφαση που έχει παρθεί από τον ίδιο τον Μελισσανίδη, καθώς θεωρεί ότι η πορτογαλική αγορά ταιριάζει στην Ελλάδα. Και κυρίως παράγει προπονητές που παίζουν όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά και αποτελέσματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΑΕΚ έχει προταθεί και εξετάζεται με μεγάλη προσοχή, ένας προπονητής που έγραψε ιστορία φέτος στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον 43χρονο κόουτς της Μορεϊρένσε, Ιβο Ρικάρντο Αμπρέου Βιέιρα, ο οποίος έκανε θαύματα έτος με την ομάδα του. Οδηγώντας τη στην 6η θέση της πορτογαλικής λίγκας, την υψηλότερη που έχει λάβει ποτέ ο σύλλογος στην ιστορία του!

Το όνομα του Βιέιρα δεν είναι καινούργιο, καθώς είχε και στο παρελθόν συνδεθεί με ελληνικές ομάδες. Ωστόσο αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δείχνει να τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα της. Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Καθώς ο πρώην τεχνικός των Νασιονάλ, Μαριτίμο, Αβες, Ακαντέμικα και Εστορίλ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Μορεϊρένσε, παρά το γεγονός ότι του έγινε πρόταση από τη διοίκηση για πολυετή επέκταση.

Ο Βιέιρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Και η ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένη να του δώσει την ευκαιρία. Αλλά η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι. Βλέπετε, το όνομά του «παίζει» δυνατά και για άλλες χώρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ