Αποκάλυψη: Θωρηκτό Στιβ Μουνιέ για την επίθεση

Αποκάλυψη: Θωρηκτό Στιβ Μουνιέ για την επίθεση

To10.gr γράφει για τον θηριώδη Στιβ Μουνιέ της Χάντερσφιλντ, που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού για την επίθεση. Νέα περίπτωση «Ιντέγε» θεωρείται ο 24χρονος φορ.

Το αστέρι, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Ματιέ Βαλμπουενά υπέγραψε και αναχωρεί για να ξεκουραστεί, ενόψει τις επανέναρξης της σεζόν. Ωστόσο, όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να βρει έναν ακόμη γαλλόφωνο ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της νέας του ομάδας. Έναν εν δυνάμει ευτυχισμένο ποδοσφαιριστή, που είναι πιθανό να έχει στην πλάτη του τον Βαλμπουενά, τον Ποντένσε, τον Φορτούνη και γενικώς τη δημιουργική «μηχανή» των Ερυθρόλευκων, να του κάνει τη δουλειά πιο εύκολη. Με τον Στιβ Μουνιέ να είναι αυτός ο… εν δυνάμει ευτυχής σέντερ φορ.

Για τους μη μυημένους, ο Μουνιέ είναι ποδοσφαιριστής της Χάντερσφιλντ τα τελευταία δύο χρόνια. Ο βασικός της σέντερ φορ. Ένα τέρας της φύσης, με ύψος 1.90 μ. και σωματοδομή που προκαλεί αίσθηση και… πονάει τον αντίπαλο αμυντικό. Ακριβώς στο στιλ του επιθετικού που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τον Ολυμπιακό που επιβάλλεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά και να κάνει τα πάντα για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Μαρτίνς έχει στα χέρια του το όνομα του Μουνιέ. Και σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη η περίπτωσή του. Τουναντίον μάλιστα. Αλλωστε, ο 24χρονος (29/07/1994) επιθετικός από το Μπενίν (με γαλλικό διαβατήριο), συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να κυριαρχήσει σε μια ομάδα φουλ επιθετική όπως ο Ολυμπιακός, που πιέζει ψηλά και ασταμάτητα και δημιουργεί ευκαιρίες. Διότι ο Μουνιέ είναι μια πιο… ογκώδης περίπτωση Ιντέγε.

Η παρουσία του Μουνιέ στην Αγγλία ήταν εξαιρετική την πρώτη χρονιά και δικαιολόγησε σε μεγάλο βαθμό τα 13.000.000 € που ξόδεψε η Χάντερσφιλντ για να τον κάνει δικό της. Συνολικά πέτυχε 9 γκολ (και 2 ασίστ) σε σύνολο 31 αγώνων,  σε μια ομάδα που σκόραρε με το σταγονόμετρο και είχε ως σημείο κατατεθέν την σκληρή άμυνα, το «όλοι πίσω» και τη… γιόμα. Συνολικά ο Μουνιέ με την Χάντερσφιλν της Πρέμιερ Λιγκ «έγραψε» 63 συμμετοχές, 11 γκολ και 5 ασίστ. Προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους ιθύνοντες της ομάδας του για τη δεύτερη χρονιά του. Που όμως ήταν ούτως ή άλλως καταστροφική για τον σύλλογο, που υποβιβάστηκε στην Championship.

Ο Μουνιέ είχε αποδείξει και στη Γαλλία (με Νιμ και Μονπελιέ) ότι είναι σέντερ φορ μεγάλων προδιαγραφών, αλλά το περίεργο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν τον βοήθησε να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Και πλέον, αναζητά την έξοδο. Καθώς δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τη Χάντερσφιλντ στην Championship. Και για αυτόν τον λόγο το όνομά του τέθηκε στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Αλλωστε, υπάρχει πάντα «ζωντανή» και πρόσφατη η περίπτωση του Ιντέγε. Εντός επιθετικού υπερόπλου, που δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην Αγγλία.

Για τον Μουνιέ, που είναι και 3 χρόνια νεότερος, δεν αποκλείεται αυτή η διαδρομή να αποδειχθεί και πάλι εξαιρετικά ευεργετική. Όπως και για τον Ολυμπιακό. Αρκεί, βεβαίως, να βρεθεί τρόπος και φόρμουλα για να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Διότι, υπενθυμίζουμε, η Χάντερεσφιλντ πλήρωσε 13.000.000 για να τον αγοράσει από τη Μονπελιέ. Οσα είχε δώσει και η Γουέστ Μπρόμιτς για τον Ιντέγε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ