Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών

Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών

Τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών με τις αναμετρήσεις Αγγλία- Ουκρανία στο Παγκρήτιο, Σουηδία – Γαλλία στο Γέντι Κουλέ, Γερμανία- Ρωσία στο Δημοτικό Στάδιο Ηροδότου και Κροατία- Πολωνία στις Αρχάνες.

Στο Παγκρήτιο γήπεδο έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση Αγγλία και Ουκρανία. Η Αγγλία προηγήθηκε με πολύ ωραίο γκολ από τον Γουίλις στο 12΄, αλλά οι Ουκρανοί ήταν εμφανώς ανώτεροι και απείλησαν άμεσα, για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 31’ με γκολ που πέτυχε με σπουδαία προσωπικής ενέργεια ο Ρεουτοφ. Στο 57’ ο αρχηγός της Αγγλίας έκοψε πάνω στη γραμμή με το χέρι, αποβλήθηκε και ο Ολενιχ έφερε το ματς τούμπα 1-2 για την Ουκρανία που επισφράγισε την ανωτερότητα της στο 78’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ρεουτοφ για το τελικό 1-3.

Από την άλλη μεριά στο Γέντι Κουλέ η αναμέτρηση μεταξύ Σουηδίας και Γαλλίας δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Κουζεγκαραν. Η Γαλλία είχε φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμα της, ενώ η Σουηδία προσπάθησε για την ισοφάριση χωρίς να κάνει μεγάλες ευκαιρίες. Δυστυχώς ο αρχηγός Νεβερλαντ έχασε την φάση του ματς για το 1-1, με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει με 0-1 υπέρ της Γαλλίας.

Στις Αρχάνες, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Κροάτες. Στο 15′ η κεφαλιά του Μετζίμουρετς κατέληξε στο δοκάρι. Στο 21′ η «Χρβάτσκα» άνοιξε το σκορ. Ο Ρόσο με ένα μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Ορλός και έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, οι Κροάτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Βούκιτς έφυγε στην πλάτη της πολωνικής άμυνας και με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-0. Η αντίδραση από τους Πολωνούς ήρθε στο 44′, με την κεφαλιά του Κραγιέφσκι χτύπησε στο δοκάρι του Προσένσκι. Ένα λεπτό μετά, οι Πολωνοί ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Μετζίμουρετς φάνηκε να απομακρύνει με το χέρι πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκντακ.

Στο δεύτερο μέρος οι Πολωνοί μπήκαν δυναμικά και κατάφεραν να μειώσουν γρήγορα. Στο 53′ ο Μπένιακ με προβολή μέσα από την περιοχή νίκησε τον Προσένσκι για το 2-1. Η απάντηση της Κροατίας ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά πέτυχαν ένα ακόμη γκολ. Ο Βούκιτς βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ορλός και πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Οι Πολωνοί δεν παράτησαν το ματς και

μείωσαν ξανά. Στο 64′, ο Μλάντιτς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπένιακ, που δεν λάθεψε και έκανε το 3-2. Η Πολωνία συνέχισε να πιέζει, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Κάπως έτσι, οι Κροάτες πανηγύρισαν τη πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση με το τελικό 3-2.

Τέλος, αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας στο στάδιο Ηροδότου είχε καλές στιγμές. Το πρώτο γκολ ήρθε για την Γερμανία μόλις στο 6’ με πλασέ από τον Μπάγερ. Στο 14’ ο Ζαρφ τραυματίζεται στο χέρι με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί αμέσως από τον Φίσερ. Στο 19΄με πέναλτι ο Κρίστ κάνει το 2-0, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η ομάδας της Γερμανίας πετυχαίνει το 3ο γκολ στο 33’ με σουτ από τον Φίσερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρωσία μπήκε δυναμικά με σουτ του Μπακλάνοφ στο 68’ που κατέληξε στα δίχτυα κι άλλο ένα του Γκριμπάσερ στο 85’. Με νίκη 3-2 η Γερμανία έφυγε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Το μόνο αρνητικό στο ματς ήταν ένας μικρός τραυματισμός στο χέρι ο Ζαρφ στο 14’ όπου αμέσως αντικαταστάθηκε από τον Φίσερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ