Αυγενάκη, πρόσεχε τους φίλους σου…

Αυγενάκη, πρόσεχε τους φίλους σου…

Η Εξυγίανση καλωσόρισε τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Και του εξήγησε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Ονομάζεται Λευτέρης Αυγενάκης. Είναι εδώ και λίγες ώρες ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού. Και πριν καλά-καλά πάρει στα χέρια του τον φάκελο των σπορ, θα πρέπει να κατάλαβε ήδη ο άνθρωπος. Που έμπλεξε. Και κυρίως, τι τον περιμένει.

Από τα πρώτα «κείμενα» που ήδη πήραν τη θέση τους στον πόλεμο του διαδικτύου. Τα πρώτα… σκάγια.

Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς έφυγε; Το «σύστημα» που… συνεργάστηκε ιδανικά μαζί του, σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου μένει. Και τον περιμένει με «ανοιχτές αγκάλες» τον επόμενο «θεματοφύλακα». Όχι φυσικά για να «συγκρουστεί» μαζί του. Αλλά για να τον αναγκάσει να σκύψει το κεφάλι.

Για εκείνους οι εκλογές της Κυριακής δεν λένε τίποτα. Όπως δεν λέει και το αποτέλεσμα τους. Με δύο λόγια; Είναι η Εξυγίανση. Και προτού συναντηθούμε, απολογήσου:

Γιατί δεν είσαι μόνο «άσχετος» με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη που έσκισαν όλα τα παντελόνια τους στην αλάνα πιτσιρικάδες, βάζοντας γκολ. Έχουμε ήδη και άλλα ράμματα για τη γούνα σου.

Πήγες κάποτε μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ στην εκδήλωση για την δήλωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη για τον δήμο Πειραιά. Άρα μάλλον είσαι φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και το ποδόσφαιρο εδώ και 4,5 χρόνια έχτισε την «ατζέντα» του, υπό μια συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Μπορεί όλοι να είναι φίλοι με όλους. Κανείς όμως με τον Μαρινάκη. Και φυσικά με τον Ολυμπιακό. Αυτοί είναι ο «εχθρός» που μας ενώνει.

Είναι το… μεσαίο δάχτυλο του εταίρου Καμμένου (αλήθεια που χάθηκε αυτός ο κολοσσός της πολιτικής). Είναι οι χυδαίες βρισιές του Υφυπουργού Ζουράρι (και εκείνος έλεγε ότι θα μεταναστεύσει στην Γαλλία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές). Είναι το «μπούλινγκ» του Βερναρδάκη στη Καλαμάτα σε έναν δύσμοιρο που χτύπησε το κινητό του με «ήχο» Ερυθρόλευκο. Είναι ο Τζανακόπουλος και ο Παππάς, πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα. Είναι τα… τυχαία ρεπορτάζ της Αυγής για τον παλιό καλό Ολυμπιακό του Σωκράτη. Είναι ο προεκλογικός λόγος του -ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον- Πέτρο Κόκκαλη.

Είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και τα προσωπικά συγχαρητήρια του στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εδώ και 4.5 χρόνια κύριε Αυγενάκη είναι κάτι άλλο, από εκείνο που φαντάζεσαι. Και καλό είναι να προετοιμαστείς για αυτό.

Είναι η έκταση που δόθηκε δώρο από το δημόσιο για τη Νέα Τούμπα.

Τα είκοσι εκατ. ευρώ της περιφέρειας για την Αγιά Σοφιά, και η αλλαγή του αθλητικού νόμου για να μπορούν σε εκείνη να δοθούν απευθείας τα λεφτά της UEFA από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι τα 130 εκατ της ΕΡΤ σε τηλεοπτικά δικαιώματα με το μισό Υπουργικό συμβούλιο να τρέχει ως την τελευταία εργάσιμη μέρα ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει το «δίκαιο»… «πράξη».

Είναι ο υπόδικος Γκαγκάτσης, σε έμμισθο ρόλο διευθύνοντα συμβούλου της Σούπερ Λιγκ και φανερού «μυστικοσύμβουλου» του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γραμμένος που η Ελλάδα τον έμαθε από το «δικός μας είναι» χαιρετισμό του Ιβάν Σαββίδη.

Είναι οι σκελετοί που βγήκαν από τις «ντουλάπες» παίρνοντας και πάλι την θέση τους στο παρασκήνιο.

Είναι οι «ποινές» για… «ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο» που εξαφανίστηκαν σε μια.. νύχτα από «παράγοντες» που εγγυήθηκαν προσωπικά για μεγάλες βραδιές όπως εκείνος ο τελικός με τους μαχαιροβγάλτες στον Βόλο.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κύριε Υφυπουργέ. Και πρόσεχε, γιατί σε αυτό κανείς δεν είναι φίλος του Μαρινάκη.

Αν συμφωνείς; Τα υπόλοιπα τα βολεύουμε. Μια από τον Βορρά, μια από τον Νότο. Αν όχι; Κακό του κεφαλιού σου.

Ναι, με τόση θέρμη τον περιμένουν τον Αυγενάκη τα καλά παιδιά της Εξυγίανσης. Και από το πρώτο απόγευμα του έστειλαν μήνυμα πως αν έχει σκοπό να συμπεριφέρεται στον Ολυμπιακό, όπως στους άλλους θα υπάρχει πρόβλημα.

Κορυφαίες ιστοσελίδες φρόντισαν να του το εξηγήσουν με το «καλώς ήλθες» πως πρέπει να αποδείξει ότι με τους Πειραιώτες «μακριά και αγαπημένοι».

Αν είναι στα αλήθεια φίλους του ιδιοκτήτη της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ; Ειλικρινά, δεν το ξέρω.

Είμαι βέβαιος όμως, ότι όσο φίλος και αν είναι, Κοντονής δεν μπορεί να γίνει.

Αλήθεια ο Ζακυνθινός που μετέθεσε κατά δύο εβδομάδες τον τελικό κυπέλλου 2016 και τον μετέτρεψε σε κεκλεισμένων των θυρών, τίνος φίλος ήταν;

Ο ίδιος που δεν δέχονταν την διεξαγωγή του, αν δεν αποφάσισε όχι μόνο για τον διαιτητή αλλά και τους επόπτες. Τον Σιδηρόπουλο και των… αγαπημένων συνεργατών του. Τον ίδιο Σιδηρόπουλο που φέτος σε έναν προημιτελικό Ατρόμητος-ΑΕΚ έδωσε –ένα ακόμη- πέναλτι εκτός περιοχής.

Μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ο Αυγενάκης, για τους φίλους του;

Μπορεί να στείλει το μισό του γραφείο να αμείβεται από την ΕΠΟ με μισθούς των 8 και 9 χιλιάδων ευρώ;

Μπορεί να ασχολείται με την ΚΕΔ, τον αρχιδιαιτητή και εκείνους που αμείβονται με 12,500 ευρώ εδώ και έναν χρόνο για το VAR που δεν έχουμε;

Αν δεν μπορεί, τότε η «Εξυγίανση» του στέλνει χαιρετίσματα.

Και τα υπόλοιπα πια όχι από το διαδίκτυο, αλλά από παντού. Ποιος ξέρεις ίσως και από το δελτίο του Open. Εκείνο που η λαμπερή, Έλλη Στάη μας ενημέρωσε προ ημερών για την win-win συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ.

Για την επιλογή να γίνει ο νταμπλούχος «δημόσιο αγαθό» με την συμβολική τιμή των 31,5 εκατ ευρώ για τρία χρόνια! Όσα ακριβώς κοστίζει και η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ