Τσβόλε – ΠΑΟΚ 2-2

Τσβόλε – ΠΑΟΚ 2-2

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0, αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (2-2) από την Τσβόλε. Σκόρερ ο... άχαστος Σφιντέρσκι για τον Δικέφαλο που έβαλε δύο γκολ στα 30' που αγωνίστηκε. Με 10 παίκτες υποχρεώθηκε να παίξει ο Δικέφαλος από το 71' λόγω αποβολής του Ενρίκε.

Με κορυφαίο παίκτη τον Χάρη Τσιγγάρα, στο πρώτο ημίχρονο που ήταν αλάνθαστος σε ότι έκανε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στην Τσβόλε με 2-1. Οι Ασπρόμαυροι με το… καλησπέρα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το γκολ που πέτυχε ο Σφιντέρσκι στο 25ο δευτερόλεπτο. Ο τερματοφύλακας των Ολλανδών στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε πάνω στον Πολωνό επιθετικό ο οποίος τον «ευχαρίστησε» με πλασέ σε κενή εστία ανοίγοντας το σκορ 1-0.

Ο Δικέφαλος είχε αρκετά προβλήματα στη συνέχεια, κυρίως στην αμυντική του γραμμή. Το σχήμα που επιλέχθηκε ήταν ανορθόδοξο, όμως λόγω της προετοιμασίας και των απαιτήσεων του Αμπέλ Φερέιρα, να δει όλους τους ποδοσφαιριστές και το εύρος των δυνατοτήτων τους ακόμα και σε διαφορετικές θέσεις απ’ αυτές που τους έχουμε συνηθίσει, όλα επιτρέπονται.

Οι Ασπρόμαυροι δέχθηκαν αρκετές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τους με αποτέλεσμα αρκετές φορές να πιάνεται απροετοίμαστη. Επίσης η κακές τοποθετήσεις του Μίσιτς σε ρόλο κόφτη έδωσε την ευκαιρία στους Ολλανδούς να ανοίγουν εύκολα την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 11′ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για την Τσβόλε όμως ο Φαν Κρόι αστόχησε από καλή θέση. Στο 23′ είχαμε την εκτέλεση φάουλ από τον άξονα του Λέμανς με τη μπάλα αφού βρήκε λίγο πάνω στο τοίχος άλλαξε πορεία με τον Ζίβκοβιτς με διπλή προσπάθεια να διώχνει το κίνδυνο.

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα ο Δικέφαλος απείλησε μετά από μεγάλο διάστημα την εστία των Ολλανδών. Ο Τσιγγάρας που πίεσε την άμυνα της Τσβόλε έκλεψε τη μπάλα, τροφοδότησε εξαιρετικά τον Σφιντέρσκι, όμως ο τελευταίος άνοιξε το κοντρόλ με τον κίπερ της Τσβόλε να διώχνει. Στο 30′ ο Πολωνός ήταν πιο προσεκτικός και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Όλα ξεκίνησαν και πάλι από λάθος των ποδοσφαιριστών της ολλανδικής ομάδας, ο Ζαμπά έκλεψε τη μπάλα και την κατάλληλη την «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι. Ο Σφιντέρσκι με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0.

Στο 36ο λεπτό η Τσβόλε μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Γκουστάβο βγήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, με τον Γένσεν να κερδίζει στον αέρα τον Κρέσπο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια διαφορετική 11αδα. Είχαμε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Ροντρίγκο και στο κέντρο της άμυνας οι Ίνγκασον και Βαρέλα. Κάτσε και Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή στις πλευρές οι Λάμπρου και Λημνιός και στην επίθεση οι Ακπομ και Πέλκας. Σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αυτό το σχήμα ήταν πιο ορθολογικό.

Σ’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν καλύτερο με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους με πρωταγωνιστή τον… Superman Πασχαλάκη . Στο 57′ μετά από σέντρα του Παλ ο Τι έπιασε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Δικέφαλος απάντησε στο 61′ με την ατομική προσπάθεια του Λάμπρου, όμως το σουτ δεν ήταν ικανό να απειλήσει την εστία του Πάαλ. Στο 68′ είχαμε το σουτ του Έλμπερς, πάνω στην κίνηση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 70′ τα αίματα άναψαν με τον ρέφερι της αναμέτρησης ν’ αποβάλει τον Πέδρο Ενρίκε για επικίνδυνο παίξιμο με απευθείας κόκκινη κάρτα με τον ΠΑΟΚ ν’ αγωνίζεται για τα επόμενα 20λεπτά με 10 παίκτες. Η Τσβόλε είχε την καλύτερη της στιγμή στο 76ο λεπτό με τον Πασχαλάκη να διώχνει την κεφαλιά ψαράκι του Ντέκερ. Μέχρι και το τέλος του αγώνα οι Ολλανδοί έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Ενρίκε έδειχναν να είναι σε σύγχυση.

Στο 81′ ο Μάτος ανέτρεψε τον αντίπαλο του με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Τι να ευστοχεί και να ισοφαρίζει σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Στο 85′ ο Βαρέλας πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από τρίτο γκολ. Το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε παρακολούθησε ο Γιώργος Σαββίδης μαζί με την σύζυγο του, με το μέλος της διοίκησης να είχε χθες μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Αμπελ Φερέιρα.

ΓΚΟΛ: 1′, 30′ Σφιντέρσκι, 36′ Γένσεν, 82′ Τι (πεν)

Τσβόλε: Πάαλ, Χάμερ, Λέμανς, Χασάνι, Φαν Κρόι, Τι, Γιόνσεν, Ντέκερ, Κλεμέντ, Ντουέ Ζέτερερ.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Κρέσπο, Μιχάι, Μίσιτς, Τσιγγάρας, Ζαμπά, Στοχ, Μπίσεσβαρ (37′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (32′ Γαιτανίδης).

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Κάτσε, Αουγκούστο, Ακπόμ, Πέλκας, Λάμπρου (62′ Ενρίκε) και Λημνιός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ