«Έφυγε» ο Γκίντερ Μπένγκστον (pic)

«Έφυγε» ο Γκίντερ Μπένγκστον (pic)

Ο παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών. «Άφησε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των πράσινων

Ο παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Γκίντερ Μπένγκστον έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 73 ετών και το σουηδικό ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας.

Ο Μπένγκστον έδωσε μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά «έφυγε χθες, όπως έγινε γνωστό από τα ρεπορτάζ του σουηδικού Τύπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπένγκστον οδήγησε την Γκέτεμποργκ σε μια ιστορική επιτυχία, καθώς η σουηδική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1987 και το συγκεκριμένο κατόρθωμα είναι μια μεγάλη απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε ο Σουηδός.

Ο Μπένγκστον εργάστηκε και στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός τεχνικός ανέλαβε τα «ηνία» των πράσινων τον Ιανουάριο του 1988 και έμεινε στον πάγκο του τριφυλλιού μέχρι το Νοέμβριο του 1989, κατακτώντας δύο Κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ.

Οι πράσινοι εξέδωσαν μάλιστα ανακοίνωση για την απώλεια του Σουηδού προπονητή, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

«Ένας από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Gunder Bengtsson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Σουηδός εργάστηκε στο Τριφύλλι από τον Ιανουάριο του 1988 έως το Νοέμβριο του 1989. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ».

Ο Μπένγκστον εργάστηκε όπως προαναφέραμε και στον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα από τον Μάιο του 1996 ως τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ωστόσο το όνομα του Σουηδού συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό.

To… τιτίβισμα του Παναθηναϊκού για τον Μπένγκστον:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ