«Η FIFA σκέφτεται να αντικαταστήσει με ρομπότ τους βοηθούς διαιτητών»

«Η FIFA σκέφτεται να αντικαταστήσει με ρομπότ τους βοηθούς διαιτητών»

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και πλέον με την αλλαγή που σκέφτεται να κάνει αντικαθιστώντας του βοηθούς διαιτητών με... ρομπότ.

Η χρήση της τεχνολογίας έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, με σκοπό να κάνει τη ζωή των διαιτητών πιο εύκολη και να αποφεύγονται τα σοβαρά λάθη.

Το VAR λοιπόν έχει πολύτιμες λύσεις σε συνθήκες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έτσι λοιπόν όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mirror» η FIFA, μέσω της επιτροπής που έχει συστήσει με σκοπό να ελέγχει πόσο επηρεάζει το VAR το ποδόσφαιρο, εξετάζεςι την περίπτωση να αντικαταστήσει τους βοηθούς διαιτητή με ρομπότ.

Συγκεκριμένα, η σκέψη είναι να τοποθετηθούν κάμερες και υπολογιστές που θα υποδεικνύουν στον διαιτητή παραβάσεις όπως το οφσάιντ και το πλάγιο άουτ.

Μάλιστα άνθρωπος της FIFA σχολίασε για το γεγονός: «Aν υπάρχει περίπτωση οι βοηθοί διαιτητές να αντικατασταθούν από κάμερες και υπολογιστές που θα υποδεικνύουν οφσάιντ και πλάγια; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα μία μέρα».

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή που σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι μέχρι τώρα και πλέον θα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει πράξη στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ