Αρχισαν τα όργανα και με PAOK TV: Επιθετικό φάουλ του Ακπομ στον Ευαγγέλου το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ (vids)

Αρχισαν τα όργανα και με PAOK TV: Επιθετικό φάουλ του Ακπομ στον Ευαγγέλου το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ (vids)

Ο Ακπομ γκρεμίζει τον Ευαγγέλου μπροστά στα μάτια του Παπαπέτρου, αλλά ο διεθνής ρέφερι και το VAR μετρούν κανονικά το νικητήριο γκολ.

Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς. Και όπως όλα δείχνουν, οι υπεύθυνοι δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Αντιθέτως, φαίνεται ότι για το σύστημα της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των λοιπών δυνάμεων της «Εξυγίανσης», όσα συνέβησαν στη Λάρισα και την Τούμπα θεωρούνται… κανονικότητα. Η δική τους κανονικότητα. Αυτή που συμφέρει τους «δικούς μας». Με αποτέλεσμα ακόμη και ίδιες φάσεις, που κρίνουν αποτελέσματα και είναι εμφανές το τι έχει συμβεί, να έχουν διαφορετική «ανάγνωση» από τους διαιτητές, αλλά και τους… έγκλειστους του VAR.

Το νικητήριο γκολ του Σφιντέρσκι, που μέτρησε στην Τούμπα και το αντίστοιχο γκολ του Μεριά, που δεν μέτρησε στη Λάρισα, δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι οι ίδιες φάσεις, στις οποίες πάρθηκαν τελείως διαφορετικές αποφάσεις. Στην πρώτη, στην Τούμπα, ο διεθνής Παπαπέτρου παραβλέπει τελείως το κεφαλοκλείδωμα και το γκρέμισμα του Ακπομ στον Ευαγγέλου του Πανιωνίου. Σε μια φάση που και οι δύο έχουν άμεση εμπλοκή, καθώς η μπάλα περνάει δίπλα τους και ο παίκτης των Κυανέρυθρων ανατρέπεται εμφανώς. Μάλιστα η παράβαση δεν εξετάστηκε ούτε από το VAR και όλα καλά. Το γκολ μέτρησε. Κανονικά. Και για να μην έχετε αμφιβολίες, το PAOK TV έχει φροντίσει να δείξει τη φάση σε πολλά ριπλέι. Για να σιγουρευτούμε…

Στη Λάρισα, ωστόσο, ο διαιτητής Ευαγγέλου αποφάσισε να βιαστεί. Και να σφυρίξει φάουλ σε επαφή του Γκιγιέρμε με τον Σεσέροβιτς. Παρά το γεγονός ότι κανείς εκ των δύο δεν έχει σχέση με το σημείο που βρίσκεται η μπάλα και από το οποίο ο Μεριά σκοράρει και κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως φαίνεται και στο ριπλέι από την τελική γραμμή, ο παίκτης της ΑΕΛ κάνει μια όμορφη βουτιά μόλις αισθάνεται το χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού. Κι όμως, ο Ευαγγέλου ήταν σίγουρος. Δεν ζήτησε καν VAR. Ακύρωσε το γκολ με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί έτσι ήθελε.

https://streamable.com/75ars

Η ίδια φάση στην Τούμπα έγινε γκολ. Μια πολύ πιο ξεκάθαρη φάση, με τον Ακπομ να πιάνει από τον Λαιμό τον παίκτη του Πανιωνίου και να τον ρίχνει κάτω. Και φυσικά κανείς από το σύστημα δεν μίλησε, δεν φώναξε δεν διαμαρτυρήθηκε. Η ΚΕΔ σίγουρα δεν θα βγάλει ανακοίνωση όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Μόνο οι κακομοίρηδες του Πανιωνίου έμειναν να φωνάζουν για επιθετικό φάουλ στον Παπαπέτρου. Διότι το αντικανονικό γκολ που δέχθηκαν στο 74ο λεπτό, ήταν αυτό που τους στέρησε έστω τον έναν βαθμό. Και φυσικά τον έδωσε στον ΠΑΟΚ.

Πλέον, είναι σαφές ότι το πρωτάθλημα παίζεται σε διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετικούς όρους. Ακόμη και σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή των θεμάτων. Το ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε με ένα άκυρο γκολ, έγινε γαργάρα. Την ίδια στιγμή, μία εβδομάδα πριν όλοι οι ειδικοί έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων για τη φάση του Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. Σημεία των καιρών και των… διαιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ