Κομπιούτερ κατέταξε Ρονάλντο και Μαραντόνα στην κορυφή του κόσμου

Κομπιούτερ κατέταξε Ρονάλντο και Μαραντόνα στην κορυφή του κόσμου

Υπερυπολογιστής εκτίμησε τις πιο ακριβές μεταγραφές του ποδοσφαίρου βάσει των οικονομικών δεδομένων της σύγχρονης εποχής, με τους Ιταλούς να αποδεικνύονται αρκετά... σπάταλοι.

Αριθμοί, χρήματα, υπέρογκα ποσά, παίκτες, σύλλογοι, χορηγοί.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το άθλημα των προηγούμενων δεκαετιών, με τα λεφτά που σπαταλώνται κάθε χρόνο να βρίσκονται σε αύξουσα ροή.

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές πλέον αξίζουν περισσότερο από μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ οι σύλλογοι τείνουν να θυμίζουν επιχειρηματικούς κολοσσούς που βλέπουν τη στρογγυλή θεά σαν αρωγό προς το κέρδος.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, με τα υπέρογκα ποσά που σπαταλώνται για μεταγραφές να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας.

Το… Bing Bang που διαμόρφωσε τα οικονομικά δεδομένα και αλλοίωσε τον ποδοσφαιρικό χάρτη αποτέλεσε η μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί Ζεν Ζερμέν, με τη γαλλική ομάδα να καταβάλει το ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Μπαρτσελόνα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η συγκεκριμένη μεταγραφή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με πολλούς να αναρωτιούνται πόσα χρήματα θα άξιζαν θρύλοι του παρελθόντος με βάση την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο υπερυπολογιστής «Ahas», ο οποίος ανέλυσε τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και κατέληξε στα ποσά που θα κόστιζαν οι μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας.

Την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη κατέλαβε η μετακίνηση του Ρονάλντο Ναζάριο στην Ίντερ, η οποία με βάση την τρέχουσα οικονομική κατάσταση θα έπρεπε να στοιχίσει το ποσό των 383 εκατομμυρίων λιρών.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η μεταγραφή του ζωντανού θρύλου του αθλήματος, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολι το καλοκαίρι του 1984, γεγονός που θα κόστιζε στους «παρτενοπέι» το ποσό των 305 εκατομμυρίων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η μετακίνηση του Κρίστιαν Βιέρι στην Ίντερ, αξίας 296 εκατομμυρίων λιρών, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι μεταγραφές του Μισέλ Πλατίνι στη Γιουβέντους (296 εκ.) και του Μάρκο Φαν Μπάστεν (291 εκ.) στη Μίλαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ