Έτσι θα περάσεις καλά τις γιορτές αν είσαι μόνος και 40άρης

Έτσι θα περάσεις καλά τις γιορτές αν είσαι μόνος και 40άρης

Οι ιδανικές γιορτές δεν είναι όπως τις παρουσιάζουν οι διαφημίσεις. Ιδανικές τις κάνουμε εμείς.

Ο Δεκέμβριος είναι μία εποχή γεμάτη γιορτές. Εκτός των Χριστουγέννων, όπου έχουμε να γιορτάσουμε οικογενειακά και την παραμονή και ανήμερα, έχει την ονομαστική της γιορτή η μισή Ελλάδα. Δώρα, τραπέζια, επισκέψεις καλύπτουν τη μισή σου ατζέντα για το Δεκέμβριο. Και οι κοινωνικές-οικογενειακές υποχρεώσεις είναι που είναι κάπως ενοχλητικές από μόνες τους, αν είσαι εργένης/εργένισσα και μάλιστα άνω των 40 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Και ό,τι γιορτάζεται οικογενειακά είναι συνήθως δύσκολη υπόθεση για τους εργένηδες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μερικές συμβουλές για να περάσουν οι γιορτές αναίμακτα:

Κράτα το καθημερινό σου πρόγραμμα
Όλοι έχουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, που μας κρατά προσγειωμένους και μας δίνει το έναυσμα να προχωρήσουμε μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι όταν παρεκλίνουμε από το πρόγραμμα μας, τα επίπεδα στρες αυξάνονται. Οπότε, φέτος, δοκίμασε αντί για ατελείωτα ξενύχτια και μεσημεριανό στις οκτώ το βράδυ, να ακολουθήσεις κανονικά το πρόγραμμά σου.

Τις ημέρες που θα έχεις άδεια, κάτσε και φτιάξε ένα πρόγραμμα για το πότε θα ψωνίσεις δωράκια, πότε θα καθαρίσεις το σπίτι και πότε θα στολίσεις. Άσε κάποια κενά για τις ημέρες που μπορεί να βγεις. Γενικά με ένα προγραμματάκι θα αποφύγεις το στρες της ανοργανωσιάς.

Μην γίνεσαι τελειομανής
Ναι όλοι φαντασιωνόμαστε τις τέλειες γιορτές, γιατί παντού αυτό βλέπουμε. Όλες οι διαφημίσεις βγάζουν μία ζεστασιά δείχνοντας πόσο τέλειες είναι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι αυτός ο τρόπος ιδανικός για όλους. Αλλιώς θα περάσουν καλά οι οικογένειες στις διακοπές τους και αλλιώς οι εργένηδες.

Βάλε κάτω τις εκδηλώσεις που σε έχουν καλέσει και αυτές που θέλεις να πας και κάνε τις επιλογές σου. Δεν έχεις κανέναν να σε περιορίζει και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Πήγαινε σε πάρτι, κανόνισε καμία βόλτα στο καταστολισμένο Σύνταγμα ή οτιδήποτε σου κάνει κέφι. Δοκίμασε να φλερτάρεις, τα Χριστούγεννα είναι ιδανική εποχή.

Κάνε παρέα με φίλους και άλλους εργένηδες
Είναι λογικό να νιώθεις λίγο πιο μόνος την περίοδο των γιορτών, ειδικά αν δεν έχεις σχέση αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι εργένηδες που νιώθουν μόνοι. Νιώθουν μόνοι και όσοι έχουν τις οικογένειες τους μακριά ή όσοι βίωσαν πρόσφατα ένα διαζύγιο ή μία απώλεια. Προσκάλεσε λοιπόν εκείνους τους φίλους που φέτος θα κάνουν μόνοι χριστούγεννα (και τους φίλους τους) αλλά και εκείνους που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Την ημέρα των Χριστουγέννων πήγαινε κάπου για εθελοντισμό, βοηθώντας και τους άλλους και τον εαυτό σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου
Τώρα που πήρες και το δώρο των Χριστουγέννων, αν το πήρες, αντί να τρέχεις να πάρεις δώρα για όλο τον κόσμο, κάνε τουλάχιστον ένα δώρο στον εαυτό σου. Κλείσε μία μέρα σε ένα πολυτελές σπα για μασάζ. Κάνε μανικιούρ ή πεντικιούρ. Διάβασε ένα βιβλίο πίνοντας σοκολάτα δίπλα από το παράθυρο- όπως πάντα ήθελες. Δραστηριοποιήσου κάνοντας αυτά που πάντα ήθελες να κάνεις αλλά δεν προλάβαινες λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων. Τις φετινές γιορτές κάνε ένα δώρο και σε εσένα.

Πηγή: www.in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ