Η WADA επέβαλλε τετραετή αποκλεισμό στη Ρωσία από κάθε αθλητική διοργάνωση

Η WADA επέβαλλε τετραετή αποκλεισμό στη Ρωσία από κάθε αθλητική διοργάνωση

Η τιμωρία που επέβαλλε η WADA στη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των Ρώσων σε όλες τις επερχόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Τετραετής αποκλεισμός από κάθε αθλητική διοργάνωση επιβλήθηκε στη Ρωσία από τη WADA γιατί το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας, σύμφωνα με το bbc.com, είχε προχωρήσει στην παραποίηση και διαγραφή στοιχείων για δείγματα Ρώσων αθλητών από ελέγχους ντόπινγκ.

Έτσι η WADA επέβαλλε αυτόν τον τετραετή αποκλεισμό, τον οποίο ανακοίνωσε αμέσως μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στη Λωζάνη.

Οι αθλητές που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κάτω από μία ουδέτερη σημαία.

Πλέον η ρωσική ομοσπονδία έχει περιθώριο τριών εβδομάδων για να αποδεχτεί την απόφαση ή να προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Αυτή η απόφαση, θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ρωσίας σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Euro 2020 (όπου φιλοξενεί και όμιλο στην Αγία Πετρούπολη),το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του καλοκαιριού., τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ