Ο αξιοπρεπής κύριος Γιάννης

Ο αξιοπρεπής κύριος Γιάννης

Είναι κάποιοι άνθρωποι που μας θυμίζουν οτι πάνω και πρώτα απ' όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.

Όποιος μένει στη Θεσσαλονίκη, ειδικά στα ανατολικά, πιθανότατα θα τον έχει δει. Απέναντι από μεγάλο νοσοκομείο της πόλης, στη συμβολή δυο κεντρικών δρόμων, ο κύριος Γιάννης έχει χτίσει τον δικό του κόσμο.

Από χαρτόνια, παλιά πανιά και κουβέρτες και όλα αυτά να περιβάλλονται από μπόλικη αξιοπρέπεια.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, δεν ζήτησε ποτέ τίποτα από κανέναν. Οι δυσκολίες της ζωής τον έφεραν σ αυτή τη θέση.

Ο κύριος Γιάννης δεν χρειάζεται να ντρέπεται. Ισα ίσα. Έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάει με ψηλά το κεφάλι, με το θάρρος που πηγάζει από τη δύναμη της ψυχής του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

Οι άλλοι πρέπει να ντρέπονται, με πρώτο από όλους εμένα. Η κοινωνία οφείλει να ντρέπεται που οδήγησε τους συγκεκριμένους ανθρώπους σ’ αυτή τη θέση.

Ναι, όλοι έχουμε τα προβλήματα μας, η καθημερινότητα, οι δυσκολίες της ζωής. Όταν όμως περνάμε δίπλα από συνανθρώπους μας όπως ο κύριος Γιάννης, ας μη γυρίζουμε το κεφάλι από τη άλλη μεριά. Το οτι δεν το βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όχι η λύση φυσικά δεν είναι ένας καφές , ενα τσάι, ενα μπουκάλι νερό, ένα τοστ. Γι αυτούς τους ανθρώπους, όμως, αυτό το ασήμαντο για εμάς, αυτό το δεδομένο για εμάς, είναι σημαντικό.

Είχα μια συνομιλία με κάποιον από αυτούς που εθελοντικά βοηθούν συνανθρώπους μας και πραγματικά είναι σοκαριστικά τα νούμερα. Το κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει 70 κρεβάτια για άστεγους, ο συνολικός αριθμός των οποίων ξεπερνάει τις 3000 .

Για να ληφθεί, μάλιστα, η απόφαση να ανοίξει κάποια αποθήκη στο λιμάνι ή κάποιος άλλος χώρος, θα πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν. Αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται έξω. Εδώ εμείς κατεβαίνουμε κάτω από το σπίτι μας και λέμε για το κρύο που κάνει.

Μέσα στα προβλήματα και τις δυσκολίες, ο κύριος Γιάννης και οι υπόλοιποι, μας θυμίζουν οτι πάνω από όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι. Όχι μόνο στην περίοδο των γιορτών.

Υ. Γ Το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη. Οι παίκτες του οποίου οφείλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς σε μια must win αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ