Νιώθεις ότι ο χειμώνας σε κουράζει; Δες πώς να προστατευτείς

Νιώθεις ότι ο χειμώνας σε κουράζει; Δες πώς να προστατευτείς

Η κούραση του χειμώνα είναι τόσο πνευματική όσο και σωματική και πρέπει να εξετάζεις τα πράγματα τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα σου για να αναζωογονήσεις τον εαυτό σου.

Μάθε τις τέσσερις στρατηγικές ειδικών για να νιώσεις αναζωογονημένη ακόμα και τις πιο χειμωνιάτικες μέρες

Μισείς το κρύο, τις βαριές μπότες και το σκοτάδι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιμένεις υπομονετικά την Άνοιξη κάτω από τη χουχουλιάρικη κουβέρτα σου; Δεν είσαι η μόνη, καθώς πολλοί όχι μόνο προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αισθάνονται πιο υγιείς κατά τη διάρκεια τους.

Η κούραση του χειμώνα είναι τόσο πνευματική όσο και σωματική και πρέπει να εξετάζεις τα πράγματα τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα σου για να αναζωογονήσεις τον εαυτό σου. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις στρατηγικές που έχουν εγκριθεί από ειδικούς:

Ρύθμισε τον φωτισμό σου
Οι βραχύτερες μέρες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την περίεργη διάθεση και την κούραση που αισθάνεσαι. Το φως ελέγχει τον κιρκαδικό ρυθμό μας, ενώ η παρουσία του καταστέλλει τη ροή της ορμόνης του ύπνου μελατονίνης και η απουσία του την ενθαρρύνει. Όταν το φως του ήλιου υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα, το συναίσθημα της νύστας κυριαρχεί, ακόμα κι αν μόλις κοιμηθήκαμε.

Για να μιμηθούμε τα αναζωογονητικά αποτελέσματα ενός φωτεινού πρωινού ένα καλό gadget θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να προτιμήσεις ένα ρολόι-ξυπνητήρι, το φως του οποίου σταδιακά γεμίζει το δωμάτιο συγκεκριμένες ώρες.

Προτίμησε καλό φαγητό αντί για delivery
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο ελκυστικά το καλοκαίρι, αλλά όταν το κρύο και το σκοτάδι μας κάνουν να θέλουμε να παραμείνουμε στον καναπέ μας αγκαλιά με την κουβέρτα μας, τα εύκολα φαγητά, κατά προτίμηση delivery, φαντάζουν ιδανικά. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι διαιτολόγος για να ξέρεις ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι υποτονικά.

Η προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει για να περιοριστεί η ζημιά. Ένα πολύχρωμο φάσμα προϊόντων – «τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα ανά γεύμα», δηλώνει ο διαιτολόγος Sean Casey, «παρέχει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που τροφοδοτούν το σώμα μας, ώστε να αισθανόμαστε λιγότερο κουρασμένοι.»

Πρόσεξε την άσκηση και την καφεΐνη
Για να αυξήσεις την ενέργεια σου, θα πρέπει να καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια μέσω της σωματικής δραστηριότητας, δηλώνει η κοσμήτορας του Κολλεγίου Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Rhode Island, Deborah Riebe. Δεν υπάρχει λόγος να υπερφορτώσεις τον εαυτό σου – θα αισθανθείς αμέσως καλύτερα μετά από 20 λεπτά άσκησης χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Για να μεγιστοποιήσεις τις επιδράσεις του καφέ, πιες λιγότερο και πιο αραιά. Περιορίσου στο ένα φλιτζάνι την ημέρα ή δοκίμασε τον ντεκαφεϊνέ καφέ ή το τσάι.

Δοκίμασε εργαλεία ύπνου
Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, ο καλός και επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας. Απόφυγε το αλκοόλ και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο και μην αφήνεις τις εορταστικές εκδηλώσεις να εκτροχιάσουν τον προγραμματισμένο ύπνο σου. Μείνε μακριά από τον υπολογιστή και το κινητό σου μία ώρα πριν κοιμηθείς (ή μπορείς να μειώσεις το μπλε φως των συσκευών αυτών με ειδικές εφαρμογές).

Απόφυγε να υπερθερμάνεις την κρεβατοκάμαρα σου. Εάν οι γείτονες σου κάνουν φασαρία δοκίμασε να φορέσεις ωτοασπίδες και εάν ο έντονος χριστουγεννιάτικος φωτισμός του γείτονά σου διεισδύσει στο χώρο σου, φόρεσε μια μάσκα ύπνου.

Πηγή: womenonly.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ