France Football: Η κορυφαία ενδεκάδα της δεκαετίας (pic)

France Football: Η κορυφαία ενδεκάδα της δεκαετίας (pic)

Την κορυφαία ενδεκάδα της δεκαετίας ανέδειξε το France Football, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να έχουν την τιμητική τους...

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα φτάνει αισίως στο τέλος της και το France Football ανέδειξε την κορυφαία ενδεκάδα που ξεχώρισε στα τελευταία δέκα χρόνια.

Στη θέση κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος μεγαλούργησε φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και εκείνη της Εθνικής Ισπανίας, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και του Euro δυο χρόνια αργότερα.

Για το δεξί άκρο της άμυνας επιλέχθηκε ο Φίλιπ Λαμ, ο οποίος αποτελούσε επί σειρά ετών αποτελούσε βασικό στέλεχος της Μπάγερν Μονάχου, με την οποία μάλιστα κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League το 2013.

Στο αριστερό άκρο βρίσκεται ο Μαρσέλο, ο οποίος έχει γράψει τη δική ιστορία με τη Ρεάλ, ενώ φυσικά δεν μπορεί να μη γίνει ειδική μνεία στα τέσσερα σερί Champions League που έχει κατακτήσει.

Παρομοίως και ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ βρέθηκε στο βασικό σχήμα της Εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμά της.

Το όνομα του 33χρονου δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας της κορυφαίας ενδεκάδας της δεκαετίας, ενώ για περτενέρ του στα στόπερ επιλέχθηκε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο από τη στιγμή που κατέφθασε στην Αγγλία και στο πρωτάθλημα της Premier League.

Στο χώρο του κέντρου βρίσκονται οι δυο εγκέφαλοι και συνάμα θρύλοι της Μπαρτσελόνα, Τσάβι και Ινιέστα, οι οποίοι τους αποτέλεσαν τους μετρονόμους της καλύτερης ομάδας που παρουσίασαν ποτέ οι «μπλαουγκράνα», ενώ υπήρξαν και πυλώνες των «φούριας ρόχας» στην αρχή της δεκαετίας.

Την τριάδα στον άξονα συμπληρώνει ο Λούκα Μόντριτς που επί σειρά ετών ενορχήστρωνε το κέντρο της Ρεάλ, ενώ ήταν ο πρώτος (και μοναδικός) που κατάφερε να σπάσει το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο για την κατάκτηση Χρυσής Μπάλας αυτή τη δεκαετία.

Από την επιθετική τριπλέτα δεν θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά τα ονόματα των Λιονέλ Μέσι και Κριστιανο Ρονάλντο που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του αθλήματος , ενώ τη γραμμή κρούσης συμπληρώνει ο Νεϊμάρ, ο οποίος διέπρεψε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και συνεχίζει να… τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες με τα χρώματα της Παρί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ