Δύσκολες ώρες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγο του. Θα σαπίσουν…

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου.


Δύσκολες ώρες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγο του. Θα σαπίσουν… | to10.gr

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, σε δίκη έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όσο αφορά το «δώρο» ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να πήρε ο πρώην υπουργός από την “THALES NEDERLAND B.V.,προκειμένου να ανατεθεί στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων»

Τα εν λόγω χρήματα μάλιστα, βάση της δικαστικής έρευνας, αποτελούν μέρος μόνο ενός συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου , το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ο ίδιος μέχρι και σήμερα επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη και πως η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός κρατείται από τον Οκτώβριο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο