Δύσκολες ώρες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγο του. Θα σαπίσουν…

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγο του. Θα σαπίσουν…

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, σε δίκη έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όσο αφορά το «δώρο» ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να πήρε ο πρώην υπουργός από την “THALES NEDERLAND B.V.,προκειμένου να ανατεθεί στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα εν λόγω χρήματα μάλιστα, βάση της δικαστικής έρευνας, αποτελούν μέρος μόνο ενός συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου , το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ο ίδιος μέχρι και σήμερα επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη και πως η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός κρατείται από τον Οκτώβριο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ