Λένε πως αυτό το φρούτο δεν σε αφήνει να γεράσεις!

Λένε πως αυτό το φρούτο δεν σε αφήνει να γεράσεις!

Γιατρεύει κυριολεκτικά τα πάντα.

Είναι αυτοφυές, και το συναντάμε συνήθως στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές του πλανήτη.

Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 60 μέχρι 2,5m με πυκνό φύλλωμα το οποίο το φθινόπωρο γίνεται πορφυρό κόκκινο. Η περίοδος ανθοφορίας του ξεκινά τον Μάιο, οπότε και εμφανίζονται λευκά-ροζ άνθη, και την διαδέχεται η περίοδος καρποφορίας κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Οι καρποί του, είναι εδώδιμοι, με ελαφρά ξινή γεύση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες (πάνω από 30 οι οποίες δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες), δύο από τις οποίες συχνά συγχέονται μεταξύ τους: η κύρια διαφορά τους να βρίσκεται στο ότι το πρώτο είναι άγριο και το δεύτερο καλλιεργήσιμο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιο είναι αυτό το πραγματικά θαυματουργό φρούτο:

Τα μύρτιλα με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα τρώγονται ωμά αποξηραμένα και κατεψυγμένα. Χρησιμοποιούνται στις φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες καλλυντικών και στις βιομηχανίες τροφίμων. Γίνονται μαρμελάδες, χυμοί, λικέρ και γενικά χρησιμοποιούνται στην ζαχαροπλαστική.

Μύρτιλα (blueberries) και άγρια μύρτιλα (bilberries) για το μεταβολικό σύνδρομο, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την καρδιά, τον καρκίνο, τα μάτια, την αντιγήρανση.

Το μύρτιλο: αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών (βιταμίνες Α και C, σίδηρο, βιταμίνη Β) είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και έχει εξαιρετική αντιοξειδωτική επίδραση. οι φυτικές ίνες του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας σειράς εντερικών παθήσεων και φλεγμονών, όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα. εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

περιέχει χημικές ουσίες που καταστέλλουν τα συμπτώματα της διάρροιας. δρα κατά των ίων και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε ακετυλό-σαλικυλικό οξύ (συστατικό της ασπιρίνης). αποτελεί διουρητικό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο και τονωτικό του οργανισμού. προφυλάσσει από πολλές ασθένειες όπως απώλεια μνήμης, ηλικιακές ασθένειες, καρκίνο, κακή χοληστερόλη, υψηλή συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα

Τα μύρτιλα περιέχουν μαγγάνιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες. Μια μερίδα έχει χαμηλή θερμιδική αξία 57 kcal ανά 100 g μερίδα και γλυκαιμικό φορτίο.

Τα μύρτιλα είναι …θαυματουργά! H κατανάλωση ενός μπολ την ημέρα επί οκτώ εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει ή να αποτρέψει το μεταβολικό σύνδρομο. Ακόμα η καθημερινή κατανάλωση τους προστατεύει από πολυάριθμα προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ