Τι είναι το «orbiting» και γιατί σίγουρα το έχεις κάνει στην πρώην σου;

Τι είναι το «orbiting» και γιατί σίγουρα το έχεις κάνει στην πρώην σου;

Ώρα για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη Γωγώ Φούντα.

Αν είσαι γύρω στα 30 –και πάνω- σίγουρα έχεις βιώσει τις εποχές όπου κάθε χωρισμός σήμαινε διαγραφή κινητού, απομάκρυνση από κοινά στέκια για κανένα δίμηνο -μέχρι να συνέλθει η πονεμένη σου ψυχούλα- και τελικά πλήρη ανάρρωση έπειτα από ένα σεβαστό διάστημα. Καλώς ή κακώς όμως, ο ρομαντισμός του χωρισμού, πέρασε ανεπιστρεπτί και τη θέση του έχει πάρει μία μανία, μία εμμονή καλύτερα, που ακούει στο όνομα orbiting.

To οrbiting είναι ένας όρος που πρωτοσυναντήσαμε στους New York Times και περιγράφει την εμμονή ενός ανθρώπου που υπήρξε στη ζωή σου, με την παρακολούθηση της καθημερινότητάς σου. Συγκεκριμένα, ο όρος αναφέρεται κυρίως στο Instagram και ακόμα πιο ειδικά στα stories.

Σε περίπτωση που δεν αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς είναι αυτό, να σου πω εκ των προτέρων ότι και το έχεις κάνει, και στο έχουν κάνει! Orbiting για παράδειγμα σου κάνει η πρώην σου, η οποία παρακολουθεί με μανία ό, τι story κι αν ανεβάσεις, ναι ακόμη και όταν γκαρίζεις στο γήπεδο. Εκτός βέβαια από την πρώην σου, orbiting έχεις κάνει κι εσύ, πιθανότατα σε άλλη πρώην -ναι αυτή που πραγματικά γούσταρες.

giphy

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να έχεις αλληλεπίδραση με κάποια που χώρισες προ 5ετίας, είναι φυσιολογικό και απολύτως θεμιτό. Όταν όμως ο χωρισμός είναι πρόσφατος, η κατάσταση μπορεί πραγματικά να γίνει περίπλοκη. Όταν το συμβάν μετράει λίγους μήνες, η ενασχόλησή σου με τον εκάστοτε, δηλώνει ότι είσαι εκεί γι΄ αυτόν. Με λίγα λόγια δηλώνεις παρών και παραμένεις σε κατάσταση αναμονής.

Φυσικά το orbiting λαμβάνει διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με το αν η απόφαση του χωρισμού ήταν δική σου ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση «στοιχειώνεις» την πρώην σε μία προσπάθεια να την κρατήσεις ως… καβάτζα (ξέρω ότι με θέλει ακόμα και θα της το υπενθυμίζω με κάθε ευκαιρία), ενώ στη δεύτερη περίπτωση υποβόσκει μέσα σου η επιθυμία της επανασύνδεσης.

 

giphy 1

Σε κάθε περίπτωση, όπως φυσικά αναφέρουν σχεσολόγοι και ψυχολόγοι, η ενασχόλησή σου με το παρελθόν, μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Φυσικά είμαι σε θέση να αντιληφθώ την εμμονή σου με τα stories της Emily Ratajkowski η οποία σε καμία περίπτωση δε θα πιστέψει ότι τη θέλεις για καβάτζα.

Kαι τώρα, πάρε το κινητό στο χέρι, και ξεκίνα το stalking στο Instagram.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ