Κι όμως, μπορείς να μάθεις πώς να φτάνεις σε οργασμό

Κι όμως, μπορείς να μάθεις πώς να φτάνεις σε οργασμό

Μάθε πώς μπορείς να τα καταφέρεις.

Λυπηρό αλλα αληθινό: O γυναικείος οργασμός είναι ένα σπάνιο, αν όχι ανύπαρκτο φαινόμενο, με το 10-15% των γυναικών να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να φτάσουν σε αυτόν. Και αν δεν είχες ποτέ έναν οργασμό – ή φτάνεις σε αυτόν σπάνια – και θέλεις, ο καλύτερος τρόπος να τα καταφέρεις είναι να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να πειραματιστείς με τον αυνανισμό.

Το σεξ ή ο αυνανισμός μπορεί να είναι διασκεδαστικά ακόμη και χωρίς οργασμό. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η ανοργασμία (ο ιατρικός όρος για τη συνεχή δυσκολία να φτάσεις σε οργασμό), μπορεί να διαταράξει και να δημιουργήσει στη σχέση σου. Εάν δεν φτάνεις σε οργασμό και είσαι εντάξει με αυτό, τότε δε χρειάζεται να έρθεις σε οργασμό. Ενώ η πίεση για οργασμό, η εικόνα του σώματος και ντροπή σε ό,τι αφορά το σεξ μπορεί να συμβάλει στην ανοργασμία, υπάρχουν και άλλες πιθανές αιτίες, όπως τα φάρμακα, μερικές ασθένειες όπως η νόσος του Parkinson και οι γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Αν θέλεις να μάθεις πώς να φτάνεις σε οργασμό, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις να εστιάζεις στην προσπάθεια σου να φτάσεις σε αυτόν. «Δοκίμασε να αυνανιστείς με ενσυνείδηση και να καταλάβεις σε τι και πώς αντιδράει το σώμα σου», λέει η Emily Morse, ειδικός στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Αντί να προσπαθείς να φτάσεις στον οργασμό, προσπάθησε πρώτα να γνωρίσεις το σώμα σου.

«Οι συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι γυναίκες, δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό είναι επειδή χάνονται υπερβολικά στις σκέψεις τους και είναι επικεντρωμένες στον οργασμό», λέει η Morse. «Εάν ξεκινήσεις λέγοντας ότι θα προσπαθήσεις απλώς να δεις πού μπορεις να βρεις ευχαρίστηση στο σώμα σου, είναι πολύ πιθανό να φτάσεις εκεί χωρίς καν να το καταλάβεις». Ενώ εξερευνείς, μη φοβηθείς να πειραματιστείς. Δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα αναπνοής, πειραματίσου με παιχνίδια και διαφορετικές στάσεις, άγγιξε διαφορετικά μέρη του σώματός σου και χρησιμοποίησε διαφορετικούς τύπους επαφής.

«Ο εγκέφαλός μας είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο», λέει η Morse. «Η συμβουλή μου είναι να σκεφτείς τι σε ερεθίζει, ποιες είναι οι φαντασιώσεις σου, τι χρειάζεσαι για να νιώσεις τη μέγιστη ευχαρίστηση και να πειραματιστείς με αυτό». Αφού αισθανθείς άνετα με το να φτάνεις σε οργασμό μόνη σου, τότε μπορείς να κρατήσεις όσα έχεις μάθει και να πεις στο σύντροφό σου τι σου αρέσει. «Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για τους οργασμούς μας και την ευχαρίστησή μας, αλλά εμείς μπορούμε να το επικοινωνήσουμε σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει μαζί μας σε αυτήν την ενδιαφέρουσα εξερεύνηση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ