ΟΦΗ – Πλατανιάς 1-0

ΟΦΗ – Πλατανιάς 1-0

Ο ΟΦΗ πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Πλατανιά στο ντέρμπι της Κρήτης με 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Χαντί στο ένατο λεπτό του παιχνιδιού

Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στο «ντέρμπι» της Κρήτης απέναντι στον Πλατανιά, για τον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου. Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε με 1-0 και σκόρερ του γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους ήταν ο Χαντί (9′).

Με τη νίκη του αυτή ο ΟΦΗ έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και όλα είναι ανοιχτά στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου επέλεξε ν’ αγωνιστεί με τον ίδιο σχεδιασμό φανέλας με την οποία o ΟΦΗ είχε κερδίσει το Κύπελλο το 1987.

Ήταν μια κίνηση που αν μη τι άλλο θύμησε στους φίλους των γηπεδούχων, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου.

Γκολάρα ο Χαντί

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τον ΟΦΗ, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Χαντί στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ΟΦΗ είχε και δοκάρι με τον Ορτέγκα στο 24′.

Καλύτερος ο ΟΦΗ 

Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που έλεγξε το ρυθμό του αγώνα, δημιούρησε ευκαιρίες κι έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από τον Πλατανιά. Σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους, ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος είδε και πάλι τους παίκτες του να κινούνται σε «ρηχά νερά».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και είχαν δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Στρέζος πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Το σημαντικό για τον ΟΦΗ είναι ότι έδειξε πολύ καλά στοιχεία κόντρα σε ομάδα της σούπερ λίγκα, δείγμα της δουλειάς του Νίκου Παπαδόπουλου στην ομάδα του Ηρακλείου.

Το κλειδί Ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο ματς κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των γηπεδούχων. Δε χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του Ηρακλείου αιφνιδίασε τον Πλατανιά στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

10άρι Ο Ορτέγκα ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του ΟΦΗ. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες, είδε δοκάρι και προκάλεσε προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Πλατανιά.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία του Πλατανιά πήρε χαμηλό βαθμό και ο Παράσχος θα είχε σίγουρα πολλά παράπονα από τα λάθη της ομάδας του.

Γιατί κόουτς; Το ερώτημα απευθύνεται στον προπονητή του Πλατανιά και δεν αφορά μόνο το σημερινό ματς. Τα προβλήματα είναι πολλά για την ομάδα των Χανίων και μέχρι στιγμής αποδεικνύονται και δυσεπίλυτα.

Διαιτητής Κανένα πρόβλημα για τον Νεοφυτιάδη. Ήταν κοντά στις φάσεις και πήρε σωστές αποφάσεις.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης

Βοηθοί: Βλάσσης, Πάγκαλος

 

ΟΦΗ 1 – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος) Στρέζος, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός (79’ Ρούσος), Χαντί (87’ Λεάλ), Μάρτος (72’ Ογκμπόε), Ορτέγκα, Κουσκουνάς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος) Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Ζίκο (46’ Κοροβέσης), Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ουές (78’ Γκρέτζαλκ), Καρυπίδης(46’ Κρος),  Μπούντνικ.

Γκολ: 9’ Χαντί

Κίτρινες: 28’ Κοιλιάρας, 45’ Κουσκουνάς – 26’Ουές, 45’ Παπανικολάου, 57’ Πλιάτσικας

 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα:

LIVE: ΟΦΗ – Πλατανιάς 1-0 (Τελικό)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ