Στις 25 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο

Στις 25 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις 25 Φεβρουαρίου θα πέσουν οι υπογραφές για το ποδοσφαιρικό Μνημόνιο με την έλευση στην Αθήνα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ορίστηκε η ημερομηνία για τις υπογραφές του ποδοσφαιρικού Μνημονίου όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι η 25η Φεβρουαρίου. Τότε αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν όπου θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ήταν ο άνθρωπος που όλο αυτό το διάστημα είχε αναλάβει τις κρίσιμες συναντήσεις με στελέχη της UEFA και της FIFA με στόχο να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα τη Δευτέρα, θα βρεθεί και πάλι στην Ελβετία όπου θα έχει νέες συναντήσεις με αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι κρίσιμες συναντήσεις, πάντως απ’ ότι φαίνεται ήταν με αυτούς της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η οποία θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στις αποφάσεις ενώ στο Μνημόνιο που θα υπογραφεί θα υπάρχουν προβλέψεις για τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, τα θέματα βίας και χειραγώγησης αγώνων αλλά και ξεχωριστή ενότητα για τη διαιτησία. Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαχωρίσει την Επιτροπή Διαιτησίας από την ΕΠΟ και σε αυτή να τοποθετηθεί Ευρωπαίος, διακεκριμένη φιγούρα του ποδοσφαίρου.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η ΕΠΟ κατά κύριο λόγο αλλά και η Super League δευτερευόντως δεν θα έχουν περιθώριο να μην εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα, ιδίως εφόσον προέρχονται από τις προϊστάμενες αυτής διεθνείς ομοσπονδίες.

Τέλος, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι, μεταξύ άλλων, η αλλαγή του τρόπου εκλογής της ηγεσίας της ΕΠΟ, ιδίως σε ό,τι αφορά το εκλεκτορικό σώμα ώστε να σπάσει κατά κάποιον τρόπο ο «ομφάλιος λώρος» που συνδέει την ΕΠΟ με την επιρροή των ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ