Ηγέτης είναι αυτός που κάνει καλύτερους τους άλλους (vid)

Ηγέτης είναι αυτός που κάνει καλύτερους τους άλλους (vid)

Βασίλης Σπανούλης και Ματιέ Βαλμπουενά. Επάγγελμα: αθλητής. Ιδιότητα: «Ηγέτης». Αποστολή: Να κάνουν ευτυχισμένους τους συμπαίκτες τους.

Υπάρχουν εκείνοι που έχουν μάθει τα σπορ από το… Wikipedia και κρίνουν βάσει του αναγραφόμενου αριθμού δίπλα στη λέξη «ηλικία». Κι επειδή δεν ξέρουν, δεν έχουν και δυσκολία στο να γράψουν ό,τι τους έρθει στο μυαλό. Υπάρχουν κι εκείνοι που είναι επαγγελματίες αθλητές. Εκείνοι γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη «Ηγέτης» και γι’ αυτό στάζει μέλι το στόμα τους, όταν μιλούν για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Έχετε διαβάσει δηλώσεις παικτών που έρχονται στον Ολυμπιακό, ή συμπαικτών του Σπανούλη; Όλοι τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να παίξουν δίπλα του. Το γιατί, μπορείτε να το δείτε στο βίντεο, μπορείτε να το δείτε στην κατηγορία της Ευρωλίγκας με τον Mr Asist, πολύ πιο εύκολα να το δείτε στα ευτυχισμένα πρόσωπα εκείνων, που παίρνουν την μπάλα εκεί ακριβώς που θέλουν. Κι απλά γράφουν πόντους, κερασμένους από τον Ηγέτη.

Μήπως διαβάσατε τις δηλώσεις του Σισέ; Πέτυχε για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα παιχνίδι στην καριέρα του κι αμέσως έσπευσε να μιλήσει για τον Βαλμπουενά. Σε 26 συμμετοχές μετρά 17 ασίστ, χθες είχε 3/3 στα γκολ του Ολυμπιακού. Ο βραχύσωμος Γάλλος, που για κάποιους ήρθε στην Ελλάδα να κολλήσει τα τελευταία ένσημα, απλά κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες τους. Το παλιό, κλασικό «πάρτο… βάλτο».

Έχουν πολλά κοινά σημεία οι δυο τους. Με τον κλασικό προσδιορισμό αθλητικής ηλικίας είναι… μεγάλοι. Είναι παίκτες που παίζουν στα… κόκκινα. Όχι γιατί φορούν την κόκκινη φανέλα, αλλά γιατί σιχαίνονται να χάνουν. Είναι παίκτες που θα τους δεις να βγαίνουν μπροστά όταν η μπάλα «καίει», όταν ζορίζουν τα πράγματα.

Κάθε σύλλογος θα ήθελε να έχει τον δικό του Σπανούλη, τον δικό του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός έχει και τους δύο. Το λες κι ευτυχία. Για τους συμπαίκτες τους, για τους προπονητές τους (έχουν έναν προπονητή στο γήπεδο), για τον κόσμο. Για όλους όσους μπορούν να δουν δίχως οπαδικά γυαλιά. Για όλους όσους το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι… τέχνη. Γιατί οι δυο τους κάνουν… τέχνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ