Τα ζώδια και η ζωή στο σπίτι. Ο 4ος οίκος στον γενέθλιο χάρτη και το ζώδιο σου αποκαλύπτουν πόσο σπιτόγατος είσαι.

Τα ζώδια και η ζωή στο σπίτι. Ο 4ος οίκος στον γενέθλιο χάρτη και το ζώδιο σου αποκαλύπτουν πόσο σπιτόγατος είσαι.

Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την οικογενειακή ζωή και πώς συμπεριφέρεται στο σπίτι του; Πώς βλέπει την έννοια του σπιτικού, όχι από την άποψη των αισθητικών προτιμήσεων και συνηθειών, αλλά του συναισθηματικού τρόπου που το βιώνει;

Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την οικογενειακή ζωή και πώς συμπεριφέρεται στο σπίτι του; Πώς βλέπει την έννοια του σπιτικού, όχι από την άποψη των αισθητικών προτιμήσεων και συνηθειών, αλλά του συναισθηματικού τρόπου που το βιώνει; Ορισμένοι άνθρωποι είναι αυτό που λέμε «σπιτόγατοι», θεωρούν σαν βάση για όλες τις δραστηριότητές τους, σαν καταφύγιο και σαν… σταθμό τροφοδοσίας το οικιακό περιβάλλον, μαζί με τα άτομα που το αποτελούν. Κι αυτά τα άτομα δεν είναι μόνο το ερωτικό ταίρι, αλλά όποιος μπορεί να συμβιώνει μαζί τους στη συγκεκριμένη φάση, έχοντας κάποια συγγένεια ή και όχι: γονείς, αδέλφια, φίλοι, συγκάτοικοι (δίποδοι ή και τετράποδοι…). Για άλλους, το σπίτι είναι απλώς το μέρος απ’ όπου περνάς για να κοιμηθείς, να αλλάξεις ρούχα και να ξεκινήσεις για καινούργιες περιπέτειες.

Αστρολογικά, η στάση μας απέναντι σε αυτό το θέμα καθορίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό από τον 4ο Οίκο του ωροσκοπίου μας, από τους πλανήτες που βρίσκονται σε αυτόν και το ζώδιο που ξεκινά στην επικράτειά του. Ο 4ος Οίκος συνδέεται με την οικογένεια αλλά και με την κατοικία. Ιδιαίτερα αναφέρεται στην οικογένεια μέσα στην οποία μεγαλώσαμε, αλλά και στην καταγωγή μας. Δείχνει την ποιότητα της ζωής που έχουμε στην οικογενειακή μας εστία, αλλά και σχετίζεται επίσης με τη σφαίρα των συναισθημάτων μας, λόγω της Σελήνης που του αντιστοιχεί. Εδώ μπορείς να δεις πως θα ήταν η ιδανική κατοικία και διευθέτηση διαβίωσης για σένα, πώς θέλεις να στήσεις το σπιτικό σου, ποια είναι η στάση σου απέναντι στην οικογένεια, τα βιώματα στο σπίτι που μεγάλωσες και τι είδους οικογένεια θέλεις να δημιουργήσεις (αλλά όχι σε σχέση με τα παιδιά, μια και αυτά συνδέονται με τον 5ο Οίκο). Γενικά, δείχνει πόσο τυχερός θα είσαι σε αυτό το θέμα και αν έχεις τάση να δένεσαι ή να απομακρύνεσαι από την οικογένειά σου, αλλά και από το μέρος όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες. Ο 4ος Οίκος σχετίζεται και με τη μητέρα σου, αλλά και με την ικανότητά σου να επεξεργάζεσαι και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

Οι πλανήτες στον 4ο Οίκο σου

Οι πλανήτες που υπάρχουν στον 4ο Οίκο του γενέθλιου χάρτη σου επηρεάζουν την ιδιωτική σου ζωή. Αν λοιπόν έχεις εκεί πλανήτες που κυβερνούν ζώδια της Φωτιάς, δηλαδή τον Άρη, τον Ήλιο και τον Δία, μεγάλο μέρος από τη δραστηριότητά σου θα σχετίζεται με την οικογενειακή ζωή. Η Αφροδίτη θα σου φέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον μέσα στο οποίο η ζωή θα είναι μια απόλαυση, ενώ ο Ερμής και ο Ουρανός θα σε ωθούν να προτιμάς πράγματα πιο μοντέρνα και ενδεχομένως εκκεντρικά, ενώ παράλληλα θα έχεις τάσεις ανεξαρτησίας από την οικογένεια από την οποία κατάγεσαι. Κάτι που δεν θα συμβαίνει με τον Ποσειδώνα, που σε δένει συναισθηματικά με την καταγωγή σου, παρόλο που δεν το δείχνεις. Ωστόσο ο πλανήτης αυτός μπορεί να δείχνει και απομάκρυνση από τον τόπο όπου γεννήθηκες, για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Ο Πλούτωνας δείχνει μια προσπάθεια να αποκτήσει κανείς δύναμη στο οικογενειακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο δεν νιώθει πολύ άνετα και κάνει την ατμόσφαιρα κάπως βαριά. Περισσότερο όμως τη βαραίνει ο Κρόνος, που θέλει το οικιακό περιβάλλον πολύ οργανωμένο και τακτοποιημένο, με μια τάση στο παραδοσιακό.

Το ζώδιο του 4ου Οίκου

Το ζώδιο που ξεκινά στον 4ο Οίκο σου δίνει ακόμα μια ένδειξη για το κλίμα που θα υπάρχει στην οικογένεια και στο σπιτικό σου.

Αν είναι ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς), τονίζει τη συναισθηματική πλευρά, την αίσθηση της ευχαρίστησης και της τρυφερότητας σε αυτό που σε περιβάλλει.
Αν είναι ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), προδιαθέτει για ένα περιβάλλον γεμάτο δράση και ζωντάνια.
Το ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) κάνει το περιβάλλον κάπως πιο ψυχρό και σοβαρό, αλλά και συχνά πλούσιο και λειτουργικό.
Τέλος, αν είναι ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), προδιαθέτει για ένα περιβάλλον οργανωμένο και ενεργητικό.

Τα περάσματα των πλανητών

Ακόμα και οι διελεύσεις των πλανητών από τον 4ο Οίκο σου είναι σημαντικοί, καθώς φέρνουν εξελίξεις, που μπορεί να επηρεάσουν την οικογενειακή σου ζωή. Οι πιο αργοί πλανήτες, όπως ο Πλούτωνας και ο Ουρανός, έχουν τάση να ανανεώνουν το οικογενειακό περιβάλλον. Ο Πλούτωνας δημιουργεί εμπειρίες που μπορεί να μην είναι ευχάριστες, αλλά αναδεικνύουν όσα ασυνείδητα δεν μας πήγαιναν καλά. Ο Ουρανός φέρνει λίγες, αλλά κεραυνοβόλες αλλαγές, που δημιουργούν καινούργιες καταστάσεις. Ο Κρόνος επίσης βγάζει στο φως δυσλειτουργικές καταστάσεις, παρόλο που δεν αλλοιώνει τη δομή του σπιτικού ή της οικογένειας. Ο Δίας φέρνει ευημερία, συναισθηματική και οικονομική, ενώ κάνει τις σχέσεις πιο βαθιές και ευχάριστες. Αντίθετα ο «γρήγορος» Άρης μπορεί να φέρει σύντομες συγκρούσεις.

Και τα ζώδια πώς το βλέπουν;

Φυσικά και το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του αντιλήψεις, τάσεις και προτιμήσεις για τη ζωή στο σπίτι. Πέρα λοιπόν από τον 4ο Οίκο, να πώς προδιαθέτει το ηλιακό ζώδιο τον καθένα μας, απέναντι στο σπιτικό του.

ΚΡΙΟΣ
Σπιτόγατο δεν τον λες με τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Παρόλο που, με την ανταγωνιστικότητά του, θέλει να έχει το καλύτερο σπίτι, όπου οι πάντες θα θέλουν να βρίσκονται, στην ουσία δεν δένεται συναισθηματικά με αυτό. Είναι απλώς το ορμητήριό του για να κατακτά τον κόσμο, τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο. Η ψυχούλα του διψάει για φύση, σωματικές δραστηριότητες, κίνηση, ταξίδια. Όσο για τη συμβίωσή μαζί του, αν εξαιρέσεις ότι προσπαθεί να επιβάλλει το δικό του, δεν έχει ιδιαίτερες παραξενιές.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι ζώδιο του σπιτιού και επιθυμεί να περνά τις μέρες του μέσα ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα. Καθώς είναι μάλλον πεισματάρης, θέλει να κάνει εκείνος κουμάντο στα θέματα της διαβίωσης και, μέσα σε κάποια όρια, να έχει επιπλέον και την ησυχία του. Αν τον καταπιέσουν, μπορεί να αντιδράσει πολύ έντονα. Στο περιβάλλον του επιδιώκει να έχει ό,τι καλύτερο του επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση και εκτιμά την καλαισθησία και ό,τι συνδυάζει το γούστο με την αισθησιακή απόλαυση.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος δεν είναι εύκολος άνθρωπος για συμβίωση. Θέλει όλα να γίνονται όπως τον εξυπηρετούν, αλλιώς δυστροπεί. Είναι πολύ ευαίσθητος στο περιβάλλον του, και δεν αντέχει καθόλου τους παραγεμισμένους και κλειστούς χώρους, που τον κάνουν να ασφυκτιά. Επίσης μισεί τη μονοτονία και επιδιώκει διαρκώς να κάνει αλλαγές μέσα στο σπίτι του. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν μπορεί να μένει για μεγάλο διάστημα στον ίδιο χώρο. Το να τα μαζέψει και να μετακομίσει μέσα σε μια νύχτα είναι παιχνιδάκι γι’ αυτόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος είναι ο κατ’ εξοχήν σπιτόγατος του ζωδιακού κύκλου. Το σπίτι είναι για εκείνον το μέρος όπου θα πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να στεγάσει την οικογένεια και τα παιδιά του, να τους φροντίσει και να περάσει όμορφα με όλους όσους αγαπά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι φίλοι, που προτιμά να τους έχει εκεί μαζεμένους, παρά να τους συναναστρέφεται σε ξένα περιβάλλοντα. Προσπαθεί να διατηρεί τέλειο τον χώρο του ώστε να αποτελεί πάντα το ιδανικό σκηνικό για την ονειρεμένη οικογενειακή ζωή που επιδιώκει.

ΛΕΩΝ
Για τον Λέοντα το σπίτι οφείλει να μοιάζει με ένα παλάτι, και θα το κάνει όσο το δυνατόν πιο άνετο και πολυτελές του επιτρέπει η τσέπη του. Θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του, και καθώς από τη φύση του δεν είναι και πολύ της κίνησης, του αρέσει το σπίτι του να αποτελεί επίκεντρο για την κοινωνική του ζωή γενικά. Παρόλα αυτά βαριέται εύκολα αν μείνει στο ίδιο μέρος. Γι’ αυτό και του κάνουν καλό τα ταξιδάκια κι οι εκδρομές, ώστε να ανανεώνει τις παραστάσεις του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος είναι παροιμιώδης με τη μανία του για ένα τακτικό περιβάλλον και γενικότερα για ένα προσωπικό χώρο υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και λειτουργικότητας. Παρόλα αυτά, λόγω της μεταβλητής φύσης του ζωδίου του, έχει ένα στοιχείο ανησυχίας που του φέρνει επιθυμία για αλλαγές στην οικιακή του ζωή. Πολλές φορές η μονοτονία μπορεί να τον ερεθίζει, αλλά ο ίδιος να μην το συνειδητοποιεί, και τότε βρίσκει διέξοδο στη νευρικότητά του μέσα από την εμμονή του με την τάξη και την καθαριότητα.

ΖΥΓΟΣ
Για τον Ζυγό το βασικό δεν είναι πού βρίσκεται αλλά με ποιον. Από αυτή την άποψη δεν δένεται ιδιαίτερα με το οικιακό περιβάλλον, αν με τους αγαπημένους του μπορεί να είναι οπουδήποτε. Παρόλα αυτά δίνει μεγάλη σημασία στο να έχει ένα ευχάριστο σπιτικό και θα του ήταν αδιανόητο να μη διατηρεί υψηλά στάνταρντ στην οικιακή του ζωή, και ως προς τις συμπεριφορές και ως προς τον χώρο. Είναι γεννημένος για συμβίωση και κάνει το πάν, ώστε να τη διατηρεί αρμονική και ευχάριστη για όλους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός έχει την ανάγκη να είναι η προσωπική του ζωή όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη και αυτό περιλαμβάνει τη διαβίωσή του στο σπίτι. Έτσι, τα ζητήματα της συμβίωσης και των οικογενειακών σχέσεων παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Αν τα έχει ρυθμίσει όπως του αρέσει, μπορεί να του δίνουν μεγάλη χαρά. Ο οικιακός χώρος εκφράζει τη σταθερότητα των αισθηματικών του σχέσεων και το ψυχικό του καταφύγιο, γι’ αυτό θέλει να τον έχει καλοβαλμένο, οργανωμένο και ανοιχτό για όλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν κάποιο ζώδιο θα ήταν πολύ ευτυχισμένο σε ένα κόσμο χωρίς σπίτια, αυτό θα ήταν ο Τοξότης. Η οικιακή και οικογενειακή ζωή σίγουρα δεν είναι το καλύτερό του. Την αντέχει μόνο υπό την προϋπόθεση να μην αισθάνεται δεσμευμένος και υποχρεωμένος να κάνει πράγματα. Θέλει διαρκώς αλλαγή στο περιβάλλον του και δεν αντέχει τους περιορισμένους χώρους. Αν μπορούσε να αλλάζει επίπλωση κάθε βδομάδα θα ήταν πανευτυχής, για να μην πούμε και σπίτι… Και μένει μέσα μόνο όταν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως αγαπά τη ζωή στο σπίτι, ιδίως αν τη μοιράζεται με πρόσωπα με τα οποία έχει δεσμούς εγκαρδιότητας και κατανόησης. Θέλει να περιβάλλεται από όμορφα και ακριβά πράγματα, που να ικανοποιούν το γούστο του και να ανεβάζουν το γόητρό του, μια και το σπίτι για εκείνον αποτελεί και έναν καθρέφτη της κοινωνικής του επιτυχίας. Έχει πάντως την τάση να επιβάλλει τη δική του άποψη για το πώς να διευθετείται η οικιακή ζωή, και αυτό τον κάνει κάπως δύσκολο στη συμβίωση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος πολλές φορές έχει αντισυμβατικές απόψεις για τα πράγματα και η κατοίκηση περιλαμβάνεται σε αυτές. Μπορεί να μείνει στα πιο ασυνήθιστα μέρη, μπορεί να ζήσει μια χαρά φιλοξενούμενος ή φιλοξενώντας, ίσως να μετατρέψει τον χώρο του σε κάτι που να μοιάζει περισσότερο με έκθεση υψηλής τεχνολογίας ή γκαλερί ή εργαστήριο τρελού επιστήμονα παρά με σπίτι. Βαριέται με το συνηθισμένο και θέλει ένα σπιτικό ανοιχτό σε όλες τις επιλογές και σε όλα τα άτομα που τον ενδιαφέρουν (βασικά, τους πάντες).

ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στην οικιακή ζωή, καθώς το σπίτι είναι για εκείνον όχι μόνο προσωπικό καταφύγιο, αλλά και ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορεί να εκφράσει την αγάπη και τη στοργή του προς τους δικούς του ανθρώπους. Το αρμονικό κλίμα με τα πρόσωπα με τα οποία μοιράζεται το σπιτικό του, είναι πολύ σημαντικό συστατικό για να αισθάνεται ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος. Έχει συνήθως ταλέντο στο να δημιουργεί και να διατηρεί ένα ευχάριστο και καλόγουστο σπιτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ