Ο Ζέκα αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στη Δανία (pics&vids)

Ο Ζέκα αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στη Δανία (pics&vids)

Ο Κάρλος Ζέκα ψηφίστηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη λίγκα της Δανίας από ποδοσφαιριστές και προπονητές. Η ιστορία του στην Κοπεγχάγη, το «ευχαριστώ» και ο Νίκος Βέρτης που ακούγεται στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Δανίας.

Πολύ σημαντική διάκριση για τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος δείχνει την αξία του και στη Δανία και συγκεκριμένα την Κοπεγχάγη όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαιριστής πήρε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του πρωταθλήματος της χώρας, μια διάκριση που ήρθε έπειτα από την ψηφοφορία παικτών και προπονητών.

«Είμαι στα αλήθεια πολύ χαρούμενος με αυτό το βραβείο και πρέπει να παραδεχθώ πως είμαι και λίγο έκπληκτος. Συνήθως αυτά τα βραβεία πηγαίνουν σε παίκτες που είτε σκοράρουν πολλά γκολ, είτε κάνουν ασίστ», δήλωσε ο Ζέκα κατά τη διάρκεια της βράβευσής του.

Ο Πορτογάλος με ελληνικό διαβατήριο μέσος έχει φέτος 2 γκολ και 2 ασίστ σε 36 συμμετοχές με την Κοπεγχάγη. Είναι αρχηγός της ομάδας και βασικό στέλεχός της από τότε που πήγε, στις 28 Αυγούστου του 2017.

Ο Παναθηναϊκός τον είχε παραχωρήσει έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα καλοκαίρι που είχε πουλήσει και τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ λίγους μήνες αργότερα πούλησε και τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ήταν η εποχή που ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει πως κλείνει την… κάνουλα και η ομάδα στη συνέχεια αντιμετώπισε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Ο Ζέκα μετράει συνολικά 114 συμμετοχές με πέντε γκολ και οχτώ ασίστ με τη φανέλα της Κοπεγχάγης. Με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε για έξι χρόνια και έγινε αρχηγός του και μία από τις σημαίες του, είχε συνολικά 248 συμμετοχές, 7 γκολ και 23 ασίστ, ενώ κατέκτησε μαζί του το Κύπελλο του 2014. Πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής Δανίας με τη φανέλα της Κοπεγχάγης.

Ο Πορτογάλος δεν ξεχνάει, φυσικά, την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, αφού κάθε φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας είτε για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, είτε για προσωπικούς λόγους, δεν ξεχνά να περάσει από το Κορωπί και να δει αγαπημένα του πρόσωπα.

Εντός των αποδυτηρίων της Κοπεγχάγης, μάλιστα, έχει φέρει… ελληνικό αέρα. Είναι πολλές οι φορές που στα αποδυτήρια των Δανών ακούγονται στη διαπασών τραγούδια του – αγαπημένου του – Νίκου Βέρτη, ενώ πολλές φορές στο Instagram ανεβάζει βιντεάκια μέσα από το αυτοκίνητο πηγαίνοντας με συμπαίκτες του προς την προπόνηση και ακούγοντας ελληνικά τραγούδια. Το ίδιο έκανε και όσο βρισκόταν στον Παναθηναϊκό.

https://www.instagram.com/p/BWN-ubJH2b9/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bx7B4q5JiDa/

https://www.instagram.com/p/Bx5YPerJawT/

https://www.instagram.com/p/B8tcceapCtL/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ