Κορωνοϊός στα Βαλκάνια: Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού

Κορωνοϊός στα Βαλκάνια: Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού σε Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Σερβία - Παρατείνεται το κλείσιμο των θεματικών πάρκων Disneyland και DisneySea στο Τόκιο

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές των βαλκανικών χωρών, προχωρώντας παράλληλα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Η Κροατία ανακοίνωσε το 16ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για άνδρα που είχε επισκεφθεί, πρόσφατα, εμπορική έκθεση στο Μόναχο. Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι αρχές ανακοίνωσαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν την είσοδο αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου. Στη Σλοβενία, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανήλθε σε 34.

Στην Αλβανία, ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» σε δέκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του λιανεμπορίου δηλώνουν πως σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 300% σε διάστημα μόλις 24 ωρών και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σκηνές από πολίτες που σχηματίζουν ουρές για την αγορά προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στη Ρουμανία, 25 άτομα είναι θετικά στον κορωνοϊό και πέντε από αυτά έχουν ήδη θεραπευθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Στη Βουλγαρία, ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε έξι. Στο Μαυροβούνιο, οι αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση της εισόδου αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου (Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιράν, Κίνα). Επίσης, ακυρώθηκαν δημόσιες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά συνέδρια, συναυλίες και φεστιβάλ.

Από χθές βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκαν εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σερβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον COVID-19 ανέρχεται σε 12 άτομα. Τα πέντε νέα κρούσματα οφείλονται σε μόλυνση από άτομα που ήδη νοσούν ενώ τα δύο είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και την Γερμανία. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με επιτροπή επιδημιολόγων στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Χθές η κυβέρνηση της Σερβίας απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους υπηκόους που προέρχονται από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ελβετία και κάποιες επαρχίες τη Κίνας.

Παρατείνεται το κλείσιμο των θεματικών πάρκων Disneyland και DisneySea στο Τόκιο

Η Disneyland και η DisneySea στο Τόκιο θα παραμείνουν κλειστές για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις αρχές Απριλίου, εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία των θεματικών πάρκων Oriental Land.

Τα δύο αυτά πάρκα, τα οποία βρίσκονται λίγο έξω από το Τόκιο, είναι κλειστά από τις 29 Φεβρουαρίου και η Oriental Land σχεδίαζε αρχικά να τα ανοίξει στις 16 Μαρτίου.

Τα θεματικά αυτά πάρκα, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες, προβλέπεται αρχικά να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στις 15 Απριλίου.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώνονται την ώρα που ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε χθες την παράταση κατά δέκα ημέρες των έκτακτων μέτρων για τη συγκράτηση του κοροναϊού στη χώρα -όπως το κλείσιμο των τουριστικών χώρων και τη ματαίωση ή αναστολή των δημοσίων εκδηλώσεων κάθε τύπου.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 568 κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 12 ασθενείς κατέληξαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ