Αντισηπτικό στο σπίτι: Προσοχή μην το επιχειρήσετε

Αντισηπτικό στο σπίτι: Προσοχή μην το επιχειρήσετε

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει λόγω κορονοϊού σχετικά με τα αντισηπτικά χεριών και το κατά πόσο είναι ασφαλή η παρασκευή τους στο σπίτι από απλούς πολίτες.

Πολλά είναι τα βιντεάκια που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα με… οδηγίες για παρασκευή αντισηπτικού χεριών στο σπίτι. Όπως, μας πληροφορούν φαρμακοποιοί, δεν υπάρχει οδηγία από τον ΠΟΥ και σε καμία περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να μπουν στην διαδικασία αυτή.

Τα αντισηπτικά χεριών περιέχουν αλκοόλη και περιέκτες, με τους οποίους δεν πρέπει να πειραματίζεται το κοινό ειδικά αυτή την περίοδο, σύμφωνα με δηλώσεις του φαρμακοποιού κ. Κατσόγιαννη

Ο ίδιος είναι επίσης κατηγορηματικός για τις σπιτικές συνταγές «Φτιάξ’ το μόνος σου». Θεωρεί ότι οι συνταγές χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση ενώ το κοινό δεν θα έπρεπε καν να μπει στη λογική να αγοράζει περιέκτες κι αλκοόλ για να φτιάξει αντισηπτικά όπως αυτά που φτιάχνουν οι φαρμακοποιοί στερώντας από τους τελευταίους τα σημαντικά αυτά υλικά.
Ο κος Κατσόγιαννης, την περασμένη εβδομάδα διέθεσε 150 τέτοια σκευάσματα στο δικό του φαρμακείο στον Νέο Κόσμο. Η τιμή που τα διαθέτει είναι 3 ευρώ τα 100 ml αλλά όπως εξηγεί αυτό είναι κάτι ρευστό μιας κι η τιμή των περιεκτών καθώς κι όλων των υπόλοιπων προϊόντων που δεν είναι τιμολογιακά ρυθμισμένα (όπως κι οι μάσκες για παράδειγμα) ανεβαίνει διαρκώς.

Και φυσικά, όπως είναι εύκολα κατανοητό, στην αγορά κυκλοφορούν αντισηπτικά και αντισηπτικά- κάποιος μπορεί να τα βρει από το super market μέχρι σε ένα πάγκο στη λαϊκή. Ό κος Κατσόγιαννης λέει παρ’ όλα αυτά ότι για τα σκευάσματα που υπάρχουν στα φαρμακεία υπάρχει το ποιοτικό δίχτυ ασφαλείας της αυστηρής αδειοδότησης του ΕΟΦ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ