Στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα…

Στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα…

Σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν να δουν τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα και τους πρωταθλητές αν δεν συνεχιστούν οι διοργανώσεις λόγω κορωνοϊου. Εδώ δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα…

Ξεκινάω από το αυτονόητο. Ποιος ασχολείται με την μπάλα και τον αθλητισμό όταν η ανθρωπότητα ολάκερη δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊου και ζει πρωτόγνωρες στιγμές παγκοσμίως.

Όταν οφείλουμε άπαντες να μείνουμε στα σπίτια μας για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να δώσουμε χρόνο στους ανθρώπους στην Υγεία που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο που πραγματικά ζούμε. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνετε με την υγεία και την ίδια μας την ζωή.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε, πάμε να ασχοληθούμε με τα «δικά μας» που είναι όλα «παγωμένα». Σε όλο την Ευρώπη πλέον δεν παίζετε μπάλα και ουδείς δεν γνωρίζει αν θα ξαναπαιχτεί τη φετινή σεζόν.

Το ζητούμενο πλέον είναι τι θα συμβεί με τα πρωταθλήματα. Δεν θέλει βέβαια και πολύ σκέψη. Από την στιγμή που ακόμη και το Ευρωπαικό αν πάει πίσω και κερδηθεί ο Ιούνιος για τα πρωταθλήματα το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσουν αυτά.

Όπως νομίζω έχει γίνει κατανοητό σε όλους μέχρι και τον Απρίλιο δεν πρόκειται να υπάρχει αλλαγή στα τωρινά δεδομένα. Στην καλύτερη από Μάιο και βλέπουμε. Ακούγοντας αυτόν τον εξαίρετο επιστήμονα, τον κ. Τσιόδρα που μας ενημερώνει καθημερινά με σοβαρότητα, ψυχραιμία και με τέτοιο τρόπο ώστε άπαντες να κατανοούμε τι συμβαίνει, ακούσαμε πως η ελπίδα είναι μέχρι τις αρχές Μαίου να έχει καταλαγιάσει η κατάσταση.

Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι τότε ίσως να δούμε ξανά φέτος μπάλα Μάιο και Ιούνιο, όπως θα συμβεί αυτό όταν για 2 μήνες θα έχουν νεκρώσει τα πάντα, ακόμη και οι προπονήσεις.

Ρεαλιστικά αν το δούμε το πιθανότερο είναι πως η σεζόν, σε όλα τα αθλήματα, θα κλείσει στο σημείο που όλα σταμάτησαν. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν αύριο στην τηλεδιάσκεψη ΟΥΕΦΑ με συλλόγους, ομοσπονδίες. Όπως αναφέρουν και τα πιο έγκυρα ξένα ΜΜΕ η ΟΥΕΦΑ έχει έτοιμο το πλάνο αν δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Έχει βρεθεί ξανά το 1999 στην ίδια θέση όταν τότε στην Σερβία λόγω πολέμου διακόπηκε το πρωτάθλημα. Η Παρτιζάν είχε ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια καθώς ήταν πρώτη το διάστημα που διακόπηκε το πρωτάθλημα.

Το ίδιο, όλα δείχνουν, είναι έτοιμη να κάνει η ΟΥΕΦΑ και να ζητήσει από όλες τις Ομοσπονδίες στην περίπτωση που δεν συνεχιστούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού τα πρωταθλήματα.

Στην Ελλάδα βεβαίως τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα από ότι στο εξωτερικό και τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Στην Ελλάδα τουλάχιστον το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί. Η κανονική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, έπαιξαν όλοι με όλους σε δύο γύρους. Υπάρχει δηλαδή ξεκάθαρη κατάσταση για την πρώτη ομάδα, τον Ολυμπιακό δηλαδή που τερμάτισε στο +14 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. +7 στα γήπεδα αλλά με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και το -7 που του επιβλήθηκε για την πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη διπλασιάστηκε η διαφορά. Μια βαθμολογία μάλιστα που από τις θέσεις 1 έως 6 έχει επικυρωθεί από την Σούπερ Λιγκ.

Είναι όλα τελειωμένα δηλαδή καθώς αν δεν μπορέσουν λόγω κορωνοϊού να γίνουν τα πλέι οφ, τότε η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεύτερος θα πάρει το εισιτήριο για τον δύσκολο δρόμο του Τσάμπιονς Λιγκ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Άρης στο Γιουρόπα. Βεβαίως υπάρχει η εκκρεμότητα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Αν για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με υποβιβασμό τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Αλλά έχουν να κάνουν πάντα με τις θέσεις κάτω από τον πρωταθλητή.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν όπως στην Ελλάδα και αυτό ίσως να φέρει διαμάχες ανάμεσα στους συλλόγους. Προσέξτε, και την Ελλάδα πιθανότατα να έχουμε… γραφικότητες για ακύρωση πρωταθλήματος και «παύλες» όμως είναι ξεκάθαρο πως θα πέσουν στο κενό.

Στην Αγγλία για παράδειγμα δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κανείς σύλλογος να πει γιατί να το πάρει η Λιβερπουλ που είναι τώρα πρώτη με διψήφια διαφορά. Στην Ισπανία και στην Ιταλία που έχουμε «ντέρμπι» ίσως να υπάρξουν θέματα, όμως ξαναλέω δεν υπάρχουν παύλες και ακυρώσεις πρωταθλημάτων όταν έχουν φτάσει στο φινάλε τους και όταν υπάρχει ήδη δεδικασμένο για διακοπές λόγω ανωτέρα βία.

Λογικά αύριο θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα με πρώτο βήμα την αναβολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ